er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Oksecuvette på grillen

By | opskrifter | No Comments

Cuvettesteg er ikke kun en efterårs-spise, som bør nydes med sovs og kartofler. Cuvette gør sig også godt om sommeren med en frisk salat.

Grillet oksecuvette
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Grillet oksecuvette
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Ingredienser
Oksecuvette
  • 1 stk Oksecuvette af Skotsk Højlandskvæg
  • 3 fed Hvidløg
  • Salt
  • Peber
Kartofler
  • 800 g Nye kartofler
  • 4 stk Asparges
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk Løg
  • 0,5 stk Citronsaft (Saften fra 0,5 citron)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 dl Vand
  • 1 stk alubakke
Salat
  • 100 g Hjertesalat eller anden sprød salat
  • 250 g Rucula
  • 3 stk Nektarin
  • 200 g Hindbær
Antal personer: Personer
Instruktioner
Cuvettesteg
  1. Rids cuvettestegen
  2. Krydr stegen på begge sider med salt og peber (vær gerne gavmild)
  3. Skær hvidløg i tyndeskiver og kom dem i ridserne i stegen
  4. Tænd grillen og lad den blive varm
  5. Placer stegen på den varme grill ved middel indirekte varme
  6. Vend stegen et par gange undervejs.
  7. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på stegen og stegefarve. Ønskes der rødt kød skal stegen have en kernetemperatur på 58 grader, det tager ca 45 minutter. Ønskes stegen mediumstegt skal den have en kernetemperatur på 60-62 grader og ønskes den gennemstegt skal den have en kernetemperatur på 62-64 grader. Brug et stegetermometer.
  8. Når stegen har nået den ønskede temperatur tages den af grillen. Den skal nu trække i 15-20 minutter under et stykke stanniol.
  9. Mens stegen trækker kan du lave kartoflerne på grillen.
Kartofler
  1. Skyl kartofler og kom dem i en gryde med vand.
  2. Kog kartoflerne møre, det tager 10-15 minutter. De må ikke være helt nok.
  3. Hæld vandet fra og kom kartoflerne i en alubakke.
  4. Pil hvidløg og press dem ud i alubakken.
  5. Skær asparges i stykker og kom dem i alubakken.
  6. Press citron og kom saften i alubakken.
  7. Krydr med salt og peber.
  8. Vend det hele godt rundt.
  9. Kom lidt vand i bunden af alubakken.
  10. Kom låg på og placer bakken på grillen.
  11. Kartoflerne skal grilles ved middel indirekte varme, hvor de skal have 15-20 minutter.
Salat
  1. Skyl salat og dup den tør.
  2. Skyl fersken og skær i tynde skiver
  3. Skyl hindbær
  4. Vend salaten sammen og server

Kyllingeoverlår med pastasalat og ovnbagte squash

By | opskrifter | No Comments
Kyllingeoverlår med pastasalat og ovnbagte squash
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Kyllingeoverlår med pastasalat og ovnbagte squash
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Ingredienser
Kyllingeoverlår
  • 800 g Kyllingeoverlår (4 stk)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Paprika
  • 1 tsk Timian
Squash
  • 2 stk Squash
Pastasalat
  • 150 g Fuldkorns pasta
  • 250 g Grønne bønner
  • 1 stk Løg
  • 20 stk Cherrytomat
  • 1 stk Gul peberfrugt
  • 1 stk Rød peberfrugt
  • 1 stk Agurk
Antal personer: Personer
Instruktioner
Kyllingeoverlår
  1. Krydr kyllingeoverlår med paprika, timian, salt og peber og kom dem i et fad
  2. Kom fadet i ovnen i 60 minutter ved 200 grader almindelig ovn
Squash
  1. Skyl squash
  2. Halver dem på den lange led
  3. Bag dem 5 minutter ved 200 grader i almindelig ovn lige inden de skal serveres
Pastasalat
  1. Kog pastaen efter posens anvisning
  2. Skyl den kogte pasta med koldt vand og lad den dryppe af
  3. Skær løg, peberfrugt og agurk i tern
  4. Halver tomat
  5. Vend pasta, bønner, løg, tomat, agurk og peberfrugt sammen

Kulmule med salat og kartofler vendt i ærtepesto

By | opskrifter | No Comments
Kulmule med salat og kartofler vendt i ærtepesto
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Kulmule med salat og kartofler vendt i ærtepesto
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Ingredienser
Kartofler
  • 1000 g Kartoffel
Ærtepesto
  • 500 g Ærter
  • 35 g Mandler
  • 35 g Parmesan
  • 0,5 dl Olie
Salat
  • 200 g Hjertesalat eller anden sprød salat
  • 100 g Spidskål
  • 4 stk Forårsløg
  • 4 stk Asparges
  • 20 stk Cherrytomat
  • 150 g Ærter
Kulmule
  • 500 g Kulmule (4 fileter)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 spsk Smør
Antal personer: Personer
Instruktioner
Kartofler
  1. Skyl kartofler og kog dem i en gryde til de er møre (kogetid ca 20 minutter)
  2. Skyl kartofler i koldt vand og lad dem dryppe af før de vendes i ærtepesto
Ærtepesto
  1. Kom ærter, mandler, parmesan og olie i en blender
  2. Blend til massen har en ensartet konsistens. Kom eventuelt lidt mere olie i.
Salat
  1. Skyl salat og dup den tør
  2. Skyl tomat og halver dem
  3. Skær forårsløg i mindre ringe
  4. Skær asparges i mindre stykker
  5. Skær spidskål i mindre stykker
  6. Vend salat, spidskål, tomat, forårsløg, asparges og ærter sammen
Kulmule
  1. Rids skindet 3-4 gange med en skarp kniv. Pas på med at skære for dybt
  2. Krydr med salt og peber
  3. Smelt smør på en varm pande
  4. Steg kulmulen med skindsiden ned af i 5-8 minutter
  5. Tilsæt det sidste smør og vend kulmulen om på kødsiden og steg i små 10 sekunder før de tages af
  6. Nyd fisken varm sammen med salat og kartofler vendt i ærtepesto

Burger

By | opskrifter | No Comments
Burger
Print Recipe
Lækker friske burger med bøf af Skotsk Højlandskvæg
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Burger
Print Recipe
Lækker friske burger med bøf af Skotsk Højlandskvæg
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Ingredienser
Burger bøffer
  • 800 g Burger bøffer af Skotsk Højlandskvæg (4 stk)
  • 1 spsk Salt
  • 1 spsk Peber
  • 1 spsk Smør (Til stegning)
Pomfritter
  • 400 g Kartoffel (4 stk)
  • 1 tsk Salt
  • 3 stilke Frisk timian (Kan undlades)
  • 1 spsk Olie
Tilbehør
  • 200 g icebergsalat eller anden sprød salat
  • 2 stk Tomat
  • 0,5 stk Agurk
  • 1 stk Rødløg
Andet tilbehør
  • 4 stk Burgerbolle
  • Ketchup
  • Mayonnaise
Antal personer: Personer
Instruktioner
Pomfritter
  1. Skyld kartofler og skær dem i stave
  2. Vend kartofler i salt, timian og olie
  3. Fordel kartofler på en bageplade og bag dem i ovnen i 30 minutter ved 175 grader almindelig ovn
Fyld
  1. Skyl salat og dup den tør
  2. Skyl agurk og tomat skær i skiver
  3. Skær løg i ringe
  4. Anret fyldet i skåle
Burger bøffer
  1. Krydr burger bøffer med salt og peber
  2. Varm smør på en pande
  3. Steg burger bøfferne 3 minutter på hver side
Andet tilbehør
  1. Lun burgerbollerne i ovnen efter anvisning på pakken
Byg din burger
  1. Tag burgerbolle bunden, kom ketchup, salat, burger bøf, løgringe, agurk, tomat på og slut af med at smøre burgerbolle toppen med mayonnaise og kom den oven på.
  2. Nyd burgerne med hjemmelavede pomfritter

Stjerneskud

By | opskrifter | No Comments
Stjerneskud
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
10 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
10 minutter
Stjerneskud
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
10 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
10 minutter
Ingredienser
Paneret rødspættefilet
  • 600 g Rødspættefilet (4 stk)
  • 50 g Rasp
  • 1 stk Æg
  • 30 g Mel (2 spsk)
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 15 g Smør (1 spsk)
Dressing
  • 1 dl Creamfraiche
  • 30 g Mayonnaise (2 spsk)
  • 15 g Tomatpure (1 spsk)
  • 0,5 dl Citronsaft (Saft fra 0,5 citron)
  • 1 tsk Paprika
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Tilbehør
  • 120 g Asparges
  • 200 g Agurk
  • 360 g Cherrytomat (24 stk)
  • 2 stk Citron
  • 20 g Frisk dild (1 dl)
  • 280 g Hjertesalat (4 håndfulde)
  • 200 g Rejer
  • 4 Skiver Franskbrød
  • Kaviar
  • 20 g Smør (4 tsk)
Antal personer: Personer
Instruktioner
Rødspættefilet
  1. Bland mel, salt og peber sammen på en tallerken
  2. Rør æg sammen og hæld det ud på en tallerken
  3. Hæld rasp ud på en tallerken
  4. Vend rødspættefilet enkeltvis i mel, æg, rasp - i den rækkefølge
  5. Lav nu tilbehøret klar inden rødspættefileterne steges, så er du sikker på at de er varme ved servering
  6. Opvarm smør på en pande og steg rødspættefileterne ved middelvarm 3-5 min. på hver side, til fisken er sprød og gennemvarm
Tilbehør
  1. Skyl hjertesalat og asparges og dup dem tørre
  2. Skær agurk i skiver
  3. Halver tomat
  4. Skær citron i kvarte
  5. Dræn rejer
  6. Anret ovenstående på et fad evt. med kaviar og frisk dild
Dressing
  1. Vend Cremefraiche, mayonnaise og tomatpure
  2. Smag til med citronsaft, salt, peber og paprika
Anretning af stjerneskud
  1. Læg en skive brød på en tallerken og kom smør på
  2. Oven på brødet lægges salat og den stegte fisk
  3. Der pyntes med agurk, asparges, tomat, dressing, dild, rejer og kaviar

Salat med lammemørbrad

By | Årets gang, opskrifter | No Comments
Salat med lammemørbrad
Print Recipe
Imponer dine gæster med denne lækre salat med lammemørbrad. Server den som forret, eller som tilbehør.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
10 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
10 minutter
Salat med lammemørbrad
Print Recipe
Imponer dine gæster med denne lækre salat med lammemørbrad. Server den som forret, eller som tilbehør.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
10 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
10 minutter
Ingredienser
  • 125 gram Lammemørbrad af gotlandsk gutelam
  • 200 gram Hjertesalat
  • 100 gram Spinat
  • 275 gram Galia Melon (0,5 melon)
  • 200 gram Ærter (friske eller fra frost)
  • 80 gram Asparges
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 15 gram Smør (1 spsk)
Antal personer: Personer
Instruktioner
Lammemørbrad
  1. Tag lammemørbrad ud af køleskabet og krydr med salt og peber
  2. Lad lammemørbrad hvile 15 minutter på køkkenbordet. Lav salat mens du venter
  3. Opvarm smør på en pande, og steg lammemørbrad 3-5 minutter på alle sider
  4. Skær lammemørbrad i tynde skiver og anret den ovenpå salaten
Salat
  1. Skyl hjertesalat og spinat og dup dem tørre
  2. Skær hjertesalat og spinat i mindre stykker
  3. Skær melon og asparges i tern
  4. Skyld ærter i varmt vand til de er optøet
  5. Vend alle ingredienser sammen
  6. Steg lammemørbrad, skær den i tyndeskiver og anret den ovenpå salaten
  7. Pynt eventuelt med spiselige blomster som stedmorblomst

Mørksej med rodfrugter og spidskålssalat

By | opskrifter | No Comments
Mørksej med rodfrugter og spidskålssalat
Print Recipe
Begynd med at lave rodfrugter og kom dem i ovn. Lav herefter fisken klar og kom den med i ovnene de sidste 15 minutter af rodfrugternes tid i ovnen. Mens du venter på rodfrugter og fisk laves salaten.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Mørksej med rodfrugter og spidskålssalat
Print Recipe
Begynd med at lave rodfrugter og kom dem i ovn. Lav herefter fisken klar og kom den med i ovnene de sidste 15 minutter af rodfrugternes tid i ovnen. Mens du venter på rodfrugter og fisk laves salaten.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Ingredienser
Rodfruger
  • 520 g Sød kartoffel (1 stk)
  • 480 g Kartoffel (8 stk)
  • 260 g Gulerod (4 stk)
  • 2 spsk Olie
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Mørksej
  • 500 g Mørksej
  • 1 stk Citron
  • 1 stk Porre
  • 200 g Løg (2 stk)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 2 dl Vand
Spidskålssalat
  • 1 stk Spidskål
  • 4 stk Æbler
  • 60 g Mandler
  • 0,25 dl Citronsaft
Antal personer: Personer
Instruktioner
Rodfrugter
  1. Skyl rodfrugter, skær dem i skiver og kom dem i en skål
  2. Vend rodfrugter i olie og krydr dem med salt og peber
  3. Fordel rodfrugter på en bageplade beklædt med bagepapir
  4. Bag dem i 45 min ved 175 grader i almindelig ovn
Mørksej
  1. Snit porre og løg groft om kom dem i et fad (20x25)
  2. Placer mørksej på grøntsager og krydr med salt og peber
  3. Skær citron i ringe og læg dem på mørksej
  4. Kom lidt vand ved i fadet. Mængden af vand afhænger af størrelsen på dit fad
  5. Kom mørksej i almindelig ovn i 15 minutter ved 175 grader. (De sidste 15 minutter af rodfrugternes tid i ovnen)
Spidskålssalat
  1. Snit spidskål
  2. Skær æble i tern
  3. Bland spidskål og æbletern i en skål med saft fra citron
  4. Hak mandler - og drys dem over salaten

Osso buco

By | opskrifter, Ossobuco | No Comments
Osso buco
Print Recipe
Lav kødgryden først. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Osso buco
Print Recipe
Lav kødgryden først. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Ingredienser
Kødgryde
  • 4 skiver Osso Buco
  • 5 g Smør (1 tsk)
  • 300 g Cherrytomater (20 stk)
  • 80 g Bladselleri (2 stilke)
  • 260 g Gulerod (4 stk)
  • 200 g Løg (2 stk)
  • 4 fed Hvidløg
  • 5 g Oksebouillon (1 terning)
  • 1 dåse Hakkede tomater
  • 2 spsk Tomatpure (0,5 dåse)
  • 4 stk Laurbærblade
  • 3 stilke Frisk timian
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Kartoffelmos
  • 850 g Kartoffel
  • 250 g Gulerod
  • 30 g Smør (2 spsk)
  • 2 dl Mælk
  • 1 tsk Muskatnød
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Antal personer: Personer
Instruktioner
Forberedelse
  1. Klip senerne rundt i kanten på osso buco
  2. Varm smør i en tykbundet gryde, eller på en pande og brun osso buco heri. Læg herefter osso buco stykkerne til side
  3. Skær bladselleri, gulerod, løg og hvidløg i små tern
  4. Halver tomat
Tilberedning i stegeso
  1. Læg grøntsager i en stegeso
  2. Placer kød oven på grøntsager
  3. Tilsæt dåsetomat og tomatpure
  4. Suppler med bouillon til kødet er dækket
  5. Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
  6. Sæt stegesoen i en kold ovn ved 150 grader varmluft i mindst 5 timer
Tilberedning i gryde
  1. Steg grøntsager i en gryde til løg er klare
  2. Tilsæt dåsetomat og tomatpure og lad det simre i et par minutter
  3. Tilsæt kød og suppler med bouillon til kødet er dækket
  4. Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
  5. Lad retten simre 2,5 time, gerne længere
Kartoffelmos
  1. Skræl kartofler og skær dem i kvarte
  2. Skræl gulerødder og halver dem
  3. Kog kartofler og gulerødder i usaltet vand til de er møre (ca 15-20 minutter)
  4. Tilsæt smør
  5. Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
  6. Smag til med salt, peber og muskatnød

Braiseret lammehals

By | opskrifter | No Comments

Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur.

Braiseret lammehals
Print Recipe
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur. Langtidsstegt lammehals er en skøn efterårs- og vinterret, der er let at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Braiseret lammehals
Print Recipe
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur. Langtidsstegt lammehals er en skøn efterårs- og vinterret, der er let at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Lammehals
  • 1/2 tsk Rosmarin
  • Salt og peber
  • Stegemargarine
  • 6 stk Enebær
  • 4 dl Rødvin Der kan også bruges en okse/kalvebouillon
  • 1,5 dl Mel Skal bruges til meljævning
  • 1 ,5 kg Kartofler Brug bagekartofler eller andre som er egne til kartoffelmos
  • 3 - 3 spsk Smør Skal bruges til kartoffelmos
  • 1 dl Mælk
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Brun kødet i margarine i en gryde. Vend og drej stykkerne, så de bliver ens brune på alle sider. Drys med salt, peber, rosmarin og knust enebær.
  2. Hæld rødvinen ved og lad retten småsnurre under låg og ved ikke for stærk varme, til kødet er mørt, ca. 45 min- til 1 time.
  3. Tag kødet op, og hold det varmt. Lad skyen koge ind eller tilsæt mere bouillon eller rødvin, alt efter hvor meget sauce der ønskes. Tilsæt meljævning, kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
  4. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt ( ca. 15 - 20 min.). Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør og lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt.
  5. Rettes kan servers med enten en grønt salat eller årstiderne rodfrugter, som er kogt eller bagt i ovnen.

Højlands Osso Buco med kartoffelmos

By | opskrifter, Ossobuco | No Comments

En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.

Højlands Osso Buco med kartoffelmos
Print Recipe
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Højlands Osso Buco med kartoffelmos
Print Recipe
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Skotsk Højlandskød Osso Buco
  • 2 stk Fede hvidløg
  • 2 stk Skalotteøg
  • 3 stilke Bladselleri
  • 3 stk Gullerødder
  • 4 - 5 spsk Smør Ca 2 - 3 spsk. skal bruges til kartoffelmos
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dl Hvidvin
  • 1 dåser flåede tomater
  • 4 dl kalve boullion
  • 1 stk Laurbærblade
  • 1 kvist Rosmarin
  • 1 kvist Timian
  • 1 ,5 kg Kartofler
  • Salt og peber
  • 1,5 dl Mel
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Skær ridser i kanten 3-4 steder. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Vend kødet i mel. Varm smør og olie ved god varme i en stegegryde. Brun herefter kødet i 2-3 minutter hver side. Brun 2-3 ad gangen og læg dem til side.
  2. Klargør blegselleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
  3. Varm resten af smør og olie ved god varme i gryden. Svits løg, hvidløg efterfulgt at gulerødder og blegselleri. Hæld hvidvinen over sammen med de flåede sherrytomater. Kog ind for høj varme i 8-10 minutter. Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon i gryden til det dækker. Skyl rosmarin og timian og bind en krydderbuket med laurbærbladet. Tilsæt krydderbuket. Læg låg på gryden. Skru ned til svag varme og lad retten simre i 2 timer.
  4. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør eller olie og evt. lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt og peber.
  5. Rettes kan drysses med med persille og citronskal inden servering, hvis det ønskes. Velbekomme!