Hvem er vi?

Vi er en familie bestående af far (Bjarne) og børnene (Malou og Mille). Bjarne har bla. eget entreprise firma. Vi bor ved Harlev tæt på Aarhus. Vores webbutik er et deltids arbejde som vi håber på bliver større jo flere der får kendskab til kvaliteten af det kød vi sælger.

Mosens Highland Cattle og Jysk Naturkød

I 2010 startede Mosens Highland Cattle op, som en familiehobby. Vi startede med at købe en ko med kalv i maven og en kvie på ca. 1 år. Vores mål var at kunne levere godt oksekød til os selv og vores børn. Det skulle være kød, som kom fra et dyr, hvor vi vidste 100%, at den havde haft et rigtigt godt liv. Derudover er det vigtigt for os at vide, hvilket foder de har fået. Valget for os var ligetil, da det skulle være en race, som kunne leve ude hele året og som kunne leve af de græsser og urter mv. som findes naturligt. Det var også vigtigt, at vi kunne vise vores børn, at kød ikke bare er noget, der findes i dagligvarebutikker, men er fra dyr, som skal behandles med respekt og have et godt liv.

Vores ønske gik i opfyldelse

Da vi havde haft dyrene i ca. et år besluttede vi os for, at få nogle flere af disse dejlige dyr, så derfor købte vi en lokal besætning. Dette krævede dog, at vi skulle finde noget mere jord, så dyrene havde et sted at gå om sommeren og på den måde gik et af vores ønsker i opfyldelse – ønsket om at vores dyr skal gøre det, de er skabt til og det er at afgræsse og fastholde de lysåbne naturtyper. Vi fik lavet en aftale med en lokal lodsejer om, at vores dyr skulle afgræsse hans naturarealer og det gør de til stor glæde stadig, hver forår, sommer og sensommer. Her lever de kun af de græsser og urter mv. som findes naturligt på de enge, som de afgræsser.

Det er af stor betydning og glæde for os, at dyrene lever så naturligt som muligt og trives godt.
Vi bruger rigtig meget tid på at være sammen med dyrene og det er vigtig for os, at vi og vores børn kan klappe og strigle dem, samt at dyrene er trygge ved os. Et godt dyreliv giver et bedre produkt.

Dyrene skal leve i naturen

Naturligt og sundt kød

Nu – nogle gode år efter vi startede, har vi længe snakket om, at vi gerne vil noget mere med salget af vores fantastiske kød. Vi ville gerne, hvis vi kunne bidrage til at endnu flere får mulighede for at lære racen at kende, og ikke mindst får muligheden for at købe noget oksekød, som på alle måder er mere naturlig og sundere, end det vi kan købe i dagligvarebutikkerne. Det er med høj prioritering, at folk ved at det kød de spiser kommer fra dyr, som har haft et liv under de mest naturlige betingelser, og som er blevet værdsat og behandlet med stor respekt. Det er derfor vi nu har startet Jysk Naturkød. Vi glæder os til, at sende dette fantastisk kød ud i det danske land.

Dyrskue

I 2015 besluttede vi at prøve at gå på dyrskue for at se hvad det var for noget og om det var noget for os. Vi må sige, at vi er blevet meget glade for at gå på dyrskue. Det bringer vores familie sammen om en fælles interesse og det gælder både på selve skuet, men også når der skal trænes herhjemme. Vores børn er begejstret for selv, at trækker deres dyr når vi er af sted. Det viser at vores dyr er rolige og trygge ved os alle.

For os handler det ikke bare om at vinde, men også om at vise dyrene frem, så folk kan se at de er skønne dyr, som ikke er farlige selvom de alle har horn. Det handler også om at vi gør det som en familie og at vi elsker vores dyr og er stolte af at vise dem frem.

Det vil glæde os meget, at de som køber dette fantastiske kød også kunne have lyst til at besøge os på de dyrskuer som vi deltager på. Både for at I kan møde os, men især for at I kan møde vores dyr. Vi vil så gerne vise folk, at det er nogle helt specielle fantastiske dyr vi har.

Galleri

Dyrene skal have det godt