Lækker friske burger med bøf af Skotsk Højlandskvæg
Antal personer
Forberedelses tid
4Personer
15minutter
Tilberedningstid
30minutter
Antal personer
Forberedelses tid
4Personer
15minutter
Tilberedningstid
30minutter
Burger
Print Recipe
Lækker friske burger med bøf af Skotsk Højlandskvæg
Antal personer
Forberedelses tid
4Personer
15minutter
Tilberedningstid
30minutter
Antal personer
Forberedelses tid
4Personer
15minutter
Tilberedningstid
30minutter
Ingredienser
Burger bøffer
800gBurger bøffer af Skotsk Højlandskvæg(4 stk)
1spskSalt
1spskPeber
1spskSmør(Til stegning)
Pomfritter
400gKartoffel(4 stk)
1tskSalt
3stilkeFrisk timian(Kan undlades)
1spskOlie
Tilbehør
200gicebergsalat eller anden sprød salat
2stkTomat
0,5stkAgurk
1stkRødløg
Andet tilbehør
4stkBurgerbolle
Ketchup
Mayonnaise
Antal personer: Personer
Instruktioner
Pomfritter
Skyld kartofler og skær dem i stave
Vend kartofler i salt, timian og olie
Fordel kartofler på en bageplade og bag dem i ovnen i 30 minutter ved 175 grader almindelig ovn
Fyld
Skyl salat og dup den tør
Skyl agurk og tomat skær i skiver
Skær løg i ringe
Anret fyldet i skåle
Burger bøffer
Krydr burger bøffer med salt og peber
Varm smør på en pande
Steg burger bøfferne 3 minutter på hver side
Andet tilbehør
Lun burgerbollerne i ovnen efter anvisning på pakken
Byg din burger
Tag burgerbolle bunden, kom ketchup, salat, burger bøf, løgringe, agurk, tomat på og slut af med at smøre burgerbolle toppen med mayonnaise og kom den oven på.
Bøf stroganoff er en gryderet hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs.
Bøf stroganoff ala Jysk naturkød
Print Recipe
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs.
Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs.
Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur.
Braiseret lammehals
Print Recipe
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur. Langtidsstegt lammehals er en skøn efterårs- og vinterret, der er let at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur. Langtidsstegt lammehals er en skøn efterårs- og vinterret, der er let at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
4dlRødvinDer kan også bruges en okse/kalvebouillon
1,5dlMelSkal bruges til meljævning
1 ,5kgKartoflerBrug bagekartofler eller andre som er egne til kartoffelmos
3 - 3spskSmør Skal bruges til kartoffelmos
1 dlMælk
Antal personer: Personer
Instruktioner
Brun kødet i margarine i en gryde. Vend og drej stykkerne, så de bliver ens brune på alle sider. Drys med salt, peber, rosmarin og knust enebær.
Hæld rødvinen ved og lad retten småsnurre under låg og ved ikke for stærk varme, til kødet er mørt, ca. 45 min- til 1 time.
Tag kødet op, og hold det varmt. Lad skyen koge ind eller tilsæt mere bouillon eller rødvin, alt efter hvor meget sauce der ønskes. Tilsæt meljævning, kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt ( ca. 15 - 20 min.). Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser.
Tilsæt smør og lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt.
Rettes kan servers med enten en grønt salat eller årstiderne rodfrugter, som er kogt eller bagt i ovnen.
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Højlands Osso Buco med kartoffelmos
Print Recipe
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
4 - 5spskSmørCa 2 - 3 spsk. skal bruges til kartoffelmos
1spskolivenolie
3dlHvidvin
1dåserflåede tomater
4dlkalve boullion
1stkLaurbærblade
1kvistRosmarin
1kvistTimian
1 ,5kgKartofler
Salt og peber
1,5dlMel
Antal personer: Personer
Instruktioner
Skær ridser i kanten 3-4 steder. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Vend kødet i mel.
Varm smør og olie ved god varme i en stegegryde. Brun herefter kødet i 2-3 minutter hver side. Brun 2-3 ad gangen og læg dem til side.
Klargør blegselleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Varm resten af smør og olie ved god varme i gryden. Svits løg, hvidløg efterfulgt at gulerødder og blegselleri.
Hæld hvidvinen over sammen med de flåede sherrytomater. Kog ind for høj varme i 8-10 minutter.
Kom kødet tilbage i gryden.
Hæld bouillon i gryden til det dækker.
Skyl rosmarin og timian og bind en krydderbuket med laurbærbladet.
Tilsæt krydderbuket. Læg låg på gryden. Skru ned til svag varme og lad retten simre i 2 timer.
Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser.
Tilsæt smør eller olie og evt. lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt og peber.
Rettes kan drysses med med persille og citronskal inden servering, hvis det ønskes.
Velbekomme!
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Print Recipe
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Antal personer
Forberedelses tid
6Personer
20minutter
Tilberedningstid
45-60minutter
Antal personer
Forberedelses tid
6Personer
20minutter
Tilberedningstid
45-60minutter
Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Print Recipe
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Antal personer
Forberedelses tid
6Personer
20minutter
Tilberedningstid
45-60minutter
Antal personer
Forberedelses tid
6Personer
20minutter
Tilberedningstid
45-60minutter
Ingredienser
1,2kiloculotte af skotsk højlands kvæg
12stk.mellemstore kartofle
1heltHvidløg
3stk.røde peberfrugter
Friskkværnet hvid peber
Havsalt
1spskolivenolie
1,5dlfløde
100gblåskimmelost
Smør
stanioltil at pakke kartofler og hvidløg ind i.
Antal personer: Personer
Instruktioner
Tænd grillen.
Skrub kartoflerne rene, skær et krys i dem og læg lidt smør og salt på kartoflerne. Pak dem ind i stanniol. Læg pakkerne mellem de glødende kul og bag dem møre i 45-60 minutter, vend dem af og til.
Del det hele hvidløg ud i fed, skal ikke skrælles, pak dem ind i stanniol og bag dem ligeledes i 45-60 minutter.
Det er nemmest at se hvordan culotten skal skæres i skiver, inden den er stegt. Sæt f.eks. en kødnål i den ende af culotten hvorfra, der skal skæres, så man skærer på tværs af kødtrådene. Fedtet ridses også i skæreretningen.
Steg culotten på grillen ca. 6-10 cm. fra gløderne og vend den jævnligt. Hvis varmen er for stærk, og culotten begynder at blive brun, flyttes grillristen højere op, er varmen derimod for svag, flyttes grillristen tættere på gløderne. Kryder culotten med salt og peber.
Bruges stegetermometer skal centrumstemperaturen være 55-60 grader for rosastegt, 60-65 grader for gennemstegt. Skal culotten f.eks. være gennemstegt tager det ca. 45 minutter. Husk at lade culotten hvile i 20 minutter før der skæres i skiver af den.
Peberfrugterne vaskes og skæres i kvarte. Fjern kernerne og pensel frugtkødet med olivenolie. De kvarte peberfrugter grilles 2-3 minutter på hver side og krydres med salt og peber.
Blåskimmelosten pureres med en ske gennem en sigte, ned i en passende skål. Så røres den lind med fløde og smages til med friskkværnet hvid peber. Server ostecremen til skiver af grillet culotte, de grillede peberfrugter samt de bagte kartofler og bagte hvidløgsfed.
Tip: Server den møre culottesteg, med en salat, tzatiki og godt brød.
Velbekomme!
Prøv denne lækre opskrift på oksetunge fra Skotsk Højlandskvæg.
I skal være opmærksomme på at opskriften er skrevet således, at retten kan serveres enten kold og på et godt stykke rugbrød eller som steg oksetunge med små kartofler.
Oksetunge med aspargessalat
Print Recipe
Prøv denne lækre opskrift på oksetunge fra Skotsk Højlandskvæg
Antal personer
Forberedelses tid
4Personer
45minutter
Tilberedningstid
Ventetid
2timer
1timer
Antal personer
Forberedelses tid
4Personer
45minutter
Tilberedningstid
Ventetid
2timer
1timer
Oksetunge med aspargessalat
Print Recipe
Prøv denne lækre opskrift på oksetunge fra Skotsk Højlandskvæg
Antal personer
Forberedelses tid
4Personer
45minutter
Tilberedningstid
Ventetid
2timer
1timer
Antal personer
Forberedelses tid
4Personer
45minutter
Tilberedningstid
Ventetid
2timer
1timer
Ingredienser
Kogt oksetunge
1stkOksetunge fra Skotsk Højlandskvægomkring 1 kg.
1stkGullerod
1stkLøg
1stkBlagselleri
2stkFede hvidløg
1helNellike
1kvistTimian
1stkLaurbærblade
5-6stkPersillestilke
10sktPebekorn
Fint salt
Lun aspargessalat og små kartofler
400-500g.Hvide asparges
400-500g.Grønne asparges
1bdt.KørvlBladpersille kan også bruges.
1bdt.PurløgStort bundt.
3 - 4 dl.Suppe fra da du kogte oksetungen
0,5spsk.Sherryeddike
ca. 40g.SmørKoldt og i små klumper
Salt og peber
2kgSmå kartoflerSkal koges som du plejer - Er der mulighed for nye kartofler, er det at foretrække.
Stegt oksetunge
12 - 16Tykke skiverOksetunge
1stk.Æg
Rasp
Salt og peber
Vindruekerne olie og smør til stegning
Antal personer: Personer
Instruktioner
Kogt oksetunge
Stik nelliken i løget. Bind persille, timian og laurbærblad til en krydderbuket.
Læg tungen i en gryde og hæld koldt vand ved, til det står to-tre cm over tungen. Sæt gryden over og bring vandet i kog. Skru helt ned og skum meget grundigt. Læg grøntsagerne og krydderbuket ved. Tilsæt peberkorn og 1½-2 spsk. salt. Læg låg på gryden og bring den i kog igen. Lad tungen koge ganske blidt i 1½-2 timer, eller til den er meget mør. Tjek vandet for saltsmag efter ca. ½ times kogning - se tip . Skum flere gange undervejs.
Tip: tungen skal koges med en del salt. Hvor meget finder du ud af ved at smage på kogevandet efter 30-40 minutter. Hvis det på det tidspunkt slet ikke smager salt, tilsætter du ca. ½ spsk. salt, som tungen så koger med resten af tiden.
Si suppen og lad tunge og suppe svale af hver for sig, før tungen lægges tilbage i suppen og stilles i køleskab.
Kogt oksetunge kan serveres både varmt eller koldt.
Klargøring af kogte tunge:
Træk skindet af tungen, begynd med at skære et lille snit skråt ind under skindet på undersiden af tungen og træk så i den løsnede snip. Træk forsigtigt, det kommer sikkert ikke af i ét stykke, men stykke for stykke. Trim derefter fedt og »trevler« af ved tungeroden og træk det lille tungeben samme sted ud, hvis det ikke allerede er gjort hos slagteren.
En friskkogt tunge med siet suppe kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet.
Lun aspargessalat og små kartofler
Sæt de små kartofler over at koge, så de er klar til at severe sammen med aspargesene og de steget oksetunger.
Gør aspargesene i stand: Skær enderne af begge slags og stil dem i koldt vand med hovederne nedad i ca. 10 minutter, så sand og jord løsnes og skylles af. Skræl de hvide omhyggeligt fra hovederne og ned og skræl de nederste 10 cm af stilken på de grønne. Skyl og tør kørvel og purløg. Snit begge dele fint.
Skær aspargesene i små stykker. Bring tungesuppen i kog i en lav bredbundet gryde. Kom aspargesene i og kog dem, til de er knapt møre (1½ -3 minutter alt efter tykkelsen). Tag aspargesene op med en hulske kom dem i en skål. Kog hurtigt (kraftig varme) suppen ind til godt 1 dl.
Tilsæt sherryeddike lad det koge sammen et minus tid og pisk så smørret i. Smag til (forsigtig med saltet, for tungesuppe er salt) og kom aspargesene tilbage i gryden sammen med krydderurterne. Vend det hurtigt rundt og lad det varme et halvt minuts tid. Server aspargessalaten med det samme til den stegte tunge.
Stegt oksetunge
Skær tungen i tykke skiver (ca. 1½ cm). Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Hæld raspen i en anden dyb tallerken og krydr den (rundhåndet) med salt og peber. Vend først tungeskiverne i æg og derefter i rasp. Kom olie og smør på en stor stegepande, lad smørret bruse af, skru ned, læg skiverne på og lad dem stege gyldenbrune på begge sider. Server dem med aspargessalaten og nye kartofler.
Andre serverings forslag
Skal retten serveres til frokost, kan oksetungen serveres kold (ikke stegt) på et stykke godt rugbrød, men den lune aspargessalat oven på.
Velbekomme!!
For at give den bedste oplevelse bruger vi og vore partnere teknologier som cookies, der gemmer og/eller giver adgang til information. Med samtykke til anvendelse af disse teknologier får vi og vore partner mulighed for at behandle persondata såsom browseradfærd eller unikke ID på dette websted. Omvendt vil intet samtykke eller tilbagekaldt samtykke påvirke bestemte funktioner.
Klik herunder for samtykke til ovenstående eller vælge delvist samtykke. Dine valg vil kun blive anvendt på dette websted. Du kan ændre dine indstillinger når som helst, herunder også tilbagekalde dit samtykke, ved at bruge knapperne i Cookie Politikken, eller ved at klikke på 'Administrer indstillinger' knappen i bunden af skærmen.
Funktionsdygtige
Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål.Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.