Bøf stroganoff er en gryderet hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs.

Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs.
Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Antal personer | Forberedelses tid |
4 Personer | 15 minutter |
Tilberedningstid | Ventetid |
20 minutter | 60 minutter |
|
|
![]() |
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs.
Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
|
Ingredienser
Kødgryde
- 300 g Oksesteak
- 15 g Smør (1 spsk)
- 600 g Peberfrugt (2 stk)
- 500 g Champignon
- 400 g Løg (4 stk)
- 1 spsk Olie
- 1 L Vand
- 10 g Oksebouillon (2 terninger)
- 3 stk Laurbærblade
- 2 spsk Tomatpure (0,5 dåse)
- 2 dl Mælk
- 2 tsk Paprika
- 1 tsk Peber
- 1 tsk Salt
Kartoffelmos
- 850 g Kartofler
- 250 g Gulerod
- 30 g Smør (2 spsk)
- 2 dl Mælk
- 1 tsk Muskatnød
- 1 tsk Peber
- 1 tsk Salt
Tilbehør
- 500 g Broccoli (1 hel)
Antal personer: Personer
Instruktioner
Kødgryde
- Skær kød i tern
- Hak løg
- Skær peberfrugt i tern
- Rens champignon og skær dem i skiver
- Opvarm olie på en pande og brun løg her i og læg dem til side
- Rist champignon og læg dem sammen med løg
- smelt smør i en gryde og brun kød på alle sider med paprika
- Tilsæt tomatpure, løg, champignon, peberfrugt, laurbærblade, mælk, vand og bouillon
- Krydr med salt og peber og lad retten simre i 60 minutter ved middel varme
Kartoffelmos
- Skræl kartofler og skær dem i kvarte
- Skræl gulerødder og halver dem
- Kog kartofler og guleødder i usaltet vand til de er møre (ca. 15-20 minutter) *Kogevandet gemmes til at overhælde broccolien
- Mos kartofler og gulerødder
- Tilsæt smør
- Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
- Smag til med salt, peber og muskatnød
Tilbehør
- Del broccoli i mindre buketter og placer dem i et dørslag
- Overhæld broccoli med kogevand fra grøntsager