er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Oksecuvette på grillen

By | opskrifter | No Comments

Cuvettesteg er ikke kun en efterårs-spise, som bør nydes med sovs og kartofler. Cuvette gør sig også godt om sommeren med en frisk salat.

Grillet oksecuvette
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Grillet oksecuvette
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Ingredienser
Oksecuvette
  • 1 stk Oksecuvette af Skotsk Højlandskvæg
  • 3 fed Hvidløg
  • Salt
  • Peber
Kartofler
  • 800 g Nye kartofler
  • 4 stk Asparges
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk Løg
  • 0,5 stk Citronsaft (Saften fra 0,5 citron)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 dl Vand
  • 1 stk alubakke
Salat
  • 100 g Hjertesalat eller anden sprød salat
  • 250 g Rucula
  • 3 stk Nektarin
  • 200 g Hindbær
Antal personer: Personer
Instruktioner
Cuvettesteg
  1. Rids cuvettestegen
  2. Krydr stegen på begge sider med salt og peber (vær gerne gavmild)
  3. Skær hvidløg i tyndeskiver og kom dem i ridserne i stegen
  4. Tænd grillen og lad den blive varm
  5. Placer stegen på den varme grill ved middel indirekte varme
  6. Vend stegen et par gange undervejs.
  7. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på stegen og stegefarve. Ønskes der rødt kød skal stegen have en kernetemperatur på 58 grader, det tager ca 45 minutter. Ønskes stegen mediumstegt skal den have en kernetemperatur på 60-62 grader og ønskes den gennemstegt skal den have en kernetemperatur på 62-64 grader. Brug et stegetermometer.
  8. Når stegen har nået den ønskede temperatur tages den af grillen. Den skal nu trække i 15-20 minutter under et stykke stanniol.
  9. Mens stegen trækker kan du lave kartoflerne på grillen.
Kartofler
  1. Skyl kartofler og kom dem i en gryde med vand.
  2. Kog kartoflerne møre, det tager 10-15 minutter. De må ikke være helt nok.
  3. Hæld vandet fra og kom kartoflerne i en alubakke.
  4. Pil hvidløg og press dem ud i alubakken.
  5. Skær asparges i stykker og kom dem i alubakken.
  6. Press citron og kom saften i alubakken.
  7. Krydr med salt og peber.
  8. Vend det hele godt rundt.
  9. Kom lidt vand i bunden af alubakken.
  10. Kom låg på og placer bakken på grillen.
  11. Kartoflerne skal grilles ved middel indirekte varme, hvor de skal have 15-20 minutter.
Salat
  1. Skyl salat og dup den tør.
  2. Skyl fersken og skær i tynde skiver
  3. Skyl hindbær
  4. Vend salaten sammen og server

Osso buco

By | opskrifter, Ossobuco | No Comments
Osso buco
Print Recipe
Lav kødgryden først. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Osso buco
Print Recipe
Lav kødgryden først. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Ingredienser
Kødgryde
  • 4 skiver Osso Buco
  • 5 g Smør (1 tsk)
  • 300 g Cherrytomater (20 stk)
  • 80 g Bladselleri (2 stilke)
  • 260 g Gulerod (4 stk)
  • 200 g Løg (2 stk)
  • 4 fed Hvidløg
  • 5 g Oksebouillon (1 terning)
  • 1 dåse Hakkede tomater
  • 2 spsk Tomatpure (0,5 dåse)
  • 4 stk Laurbærblade
  • 3 stilke Frisk timian
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Kartoffelmos
  • 850 g Kartoffel
  • 250 g Gulerod
  • 30 g Smør (2 spsk)
  • 2 dl Mælk
  • 1 tsk Muskatnød
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Antal personer: Personer
Instruktioner
Forberedelse
  1. Klip senerne rundt i kanten på osso buco
  2. Varm smør i en tykbundet gryde, eller på en pande og brun osso buco heri. Læg herefter osso buco stykkerne til side
  3. Skær bladselleri, gulerod, løg og hvidløg i små tern
  4. Halver tomat
Tilberedning i stegeso
  1. Læg grøntsager i en stegeso
  2. Placer kød oven på grøntsager
  3. Tilsæt dåsetomat og tomatpure
  4. Suppler med bouillon til kødet er dækket
  5. Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
  6. Sæt stegesoen i en kold ovn ved 150 grader varmluft i mindst 5 timer
Tilberedning i gryde
  1. Steg grøntsager i en gryde til løg er klare
  2. Tilsæt dåsetomat og tomatpure og lad det simre i et par minutter
  3. Tilsæt kød og suppler med bouillon til kødet er dækket
  4. Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
  5. Lad retten simre 2,5 time, gerne længere
Kartoffelmos
  1. Skræl kartofler og skær dem i kvarte
  2. Skræl gulerødder og halver dem
  3. Kog kartofler og gulerødder i usaltet vand til de er møre (ca 15-20 minutter)
  4. Tilsæt smør
  5. Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
  6. Smag til med salt, peber og muskatnød

Okseruller på spyd

By | Hakkekød | No Comments

Okseruller på spyds, nemt og lækker aftensmad.

 

Okseruller på spyd
Print Recipe
Nem mad som du hurtig kan lave sammen med ungerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Okseruller på spyd
Print Recipe
Nem mad som du hurtig kan lave sammen med ungerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Ingredienser
  • 500 gram Hakket Highland oksekød
  • 1 tsk Salt
  • 1/4 tsk Peber
  • 1 spsk Hvedemel
  • 1 spsk koncentreret tomatpure
  • 1 stk skalotteløg
  • 3 dl græsk yoghurt 10%
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 stsk dijonsennep
  • 1 knsp Sukker
  • 3 stk tomater 200g
  • 1/2 stk Agurk
  • 1/3 stk icebergsalat eller anden sprød salat
  • 4 stk gulerødder 440 gram
  • 4 stk pitabrød
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Rør kødet med salt,peber,mel og tomatpure. Kom revet løg og 1 spsk koldtvand i kødet og ælt det hele sammen.
  2. Så deler du farsen i 8 stykker og laver dem i nogle 8-10 cm ruller.
  3. Stik derefter en spyd gennem hver okseruller. Læg spydene i ovnen ved 250 gr. i ca 14min.
  4. Så gælder det saucen Rør sausen sammen og smag den til med sukker, salt og peber
  5. Nu skærer du agurk, salat og tomater i mindre stykker
  6. Gulerødderne skrælles, og skæres i stænger, derefter kommer du dem i en serveringsskål med vand.
  7. Lun pitabrødene og servere det hele sammen. Mums og velbekomme

Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme

By | Culotte, opskrifter | No Comments

Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme

Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Print Recipe
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Print Recipe
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Ingredienser
  • 1,2 kilo culotte af skotsk højlands kvæg
  • 12 stk. mellemstore kartofle
  • 1 helt Hvidløg
  • 3 stk. røde peberfrugter
  • Friskkværnet hvid peber
  • Havsalt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1,5 dl fløde
  • 100 g blåskimmelost
  • Smør
  • staniol til at pakke kartofler og hvidløg ind i.
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Tænd grillen. Skrub kartoflerne rene, skær et krys i dem og læg lidt smør og salt på kartoflerne. Pak dem ind i stanniol. Læg pakkerne mellem de glødende kul og bag dem møre i 45-60 minutter, vend dem af og til.
  2. Del det hele hvidløg ud i fed, skal ikke skrælles, pak dem ind i stanniol og bag dem ligeledes i 45-60 minutter.
  3. Det er nemmest at se hvordan culotten skal skæres i skiver, inden den er stegt. Sæt f.eks. en kødnål i den ende af culotten hvorfra, der skal skæres, så man skærer på tværs af kødtrådene. Fedtet ridses også i skæreretningen. Steg culotten på grillen ca. 6-10 cm. fra gløderne og vend den jævnligt. Hvis varmen er for stærk, og culotten begynder at blive brun, flyttes grillristen højere op, er varmen derimod for svag, flyttes grillristen tættere på gløderne. Kryder culotten med salt og peber. Bruges stegetermometer skal centrumstemperaturen være 55-60 grader for rosastegt, 60-65 grader for gennemstegt. Skal culotten f.eks. være gennemstegt tager det ca. 45 minutter. Husk at lade culotten hvile i 20 minutter før der skæres i skiver af den.
  4. Peberfrugterne vaskes og skæres i kvarte. Fjern kernerne og pensel frugtkødet med olivenolie. De kvarte peberfrugter grilles 2-3 minutter på hver side og krydres med salt og peber.
  5. Blåskimmelosten pureres med en ske gennem en sigte, ned i en passende skål. Så røres den lind med fløde og smages til med friskkværnet hvid peber. Server ostecremen til skiver af grillet culotte, de grillede peberfrugter samt de bagte kartofler og bagte hvidløgsfed.
  6. Tip: Server den møre culottesteg, med en salat, tzatiki og godt brød. Velbekomme!

Langtidsbraiseret okse pulled beef

By | Langtidsbraiseret oksebryst-pulled beef, opskrifter | No Comments

Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.

Det er så let at lave og det smager så godt. Det er en ret du skal prøve.

Langtidsbraiseret okse pulled beef
Print Recipe
Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Langtidsbraiseret okse pulled beef
Print Recipe
Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Ingredienser
  • 1,8 kilo oksetykkam / oksebov
  • 3 spsk dijonsennep
  • 2 spsk Havsalt
  • 2 spsk røget paprika
  • 1 tsk Friskkværnet peber
  • 2 fed Hvidløg
  • 5 kviste Frisk timian
  • 3 stk Laurbærblade
  • 4 spsk honning
  • 4 spsk balsamisk æbleeddike kan byttes med alm. balsamico
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Gnid oksetykkam/bov med dijonsennep og det hele. Riv eller pres hvidløget og bland det mad paprika, salt og peber og gnid det ind i kødet. Læg timian og laurbærblade i et ovnfast fad og placerer kødet ovenpå. Alt dette gøres klar aftenen inden den skal bruges.
  2. Bland honning og eddike og hæld det over kødet. Sæt kødet i en ca. 80-90 grader varm ovn i 12 timer, hvis du har god tid eller ved 110 grader i 8-9 timer, hvis det skal gå lidt hurtigere. Kødet bliver lidt mere saftigt ved de laver grader-vend kødet et par gange undervejs, men gerne flere.
  3. Lav tilbehøret til sidst sammen med kødet til sidst: Kom evt. skrællet rodfrugter og kartofler med i fadet,den sidste times tid og skru oven op på 180 grader, tag kødet ud af fadet og lad rodfrugterne bage færdig i oven.
  4. Tip: Kødet bliver helt mør og trevlet, som pulled beef. Server det møre braiserede kød, med en salat, tzatiki og godt brød.