Langtidsbraiseret okse pulled beef
Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.
Antal personer Forberedelses tid
6Personer 25minutter
Tilberedningstid
12timer
Antal personer Forberedelses tid
6Personer 25minutter
Tilberedningstid
12timer
Ingredienser
  • 1,8kilo oksetykkam / oksebov
  • 3spsk dijonsennep
  • 2spsk Havsalt
  • 2spsk røget paprika
  • 1tsk Friskkværnet peber
  • 2fed Hvidløg
  • 5kviste Frisk timian
  • 3stk Laurbærblade
  • 4spsk honning
  • 4spsk balsamisk æbleeddikekan byttes med alm. balsamico
Instruktioner
  1. Gnid oksetykkam/bov med dijonsennep og det hele. Riv eller pres hvidløget og bland det mad paprika, salt og peber og gnid det ind i kødet. Læg timian og laurbærblade i et ovnfast fad og placerer kødet ovenpå. Alt dette gøres klar aftenen inden den skal bruges.
  2. Bland honning og eddike og hæld det over kødet. Sæt kødet i en ca. 80-90 grader varm ovn i 12 timer, hvis du har god tid eller ved 110 grader i 8-9 timer, hvis det skal gå lidt hurtigere. Kødet bliver lidt mere saftigt ved de laver grader-vend kødet et par gange undervejs, men gerne flere.
  3. Lav tilbehøret til sidst sammen med kødet til sidst: Kom evt. skrællet rodfrugter og kartofler med i fadet,den sidste times tid og skru oven op på 180 grader, tag kødet ud af fadet og lad rodfrugterne bage færdig i oven.
  4. Tip: Kødet bliver helt mør og trevlet, som pulled beef. Server det møre braiserede kød, med en salat, tzatiki og godt brød.