er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Oksecuvette på grillen

By | opskrifter | No Comments

Cuvettesteg er ikke kun en efterårs-spise, som bør nydes med sovs og kartofler. Cuvette gør sig også godt om sommeren med en frisk salat.

Grillet oksecuvette
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Grillet oksecuvette
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Ingredienser
Oksecuvette
  • 1 stk Oksecuvette af Skotsk Højlandskvæg
  • 3 fed Hvidløg
  • Salt
  • Peber
Kartofler
  • 800 g Nye kartofler
  • 4 stk Asparges
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk Løg
  • 0,5 stk Citronsaft (Saften fra 0,5 citron)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 dl Vand
  • 1 stk alubakke
Salat
  • 100 g Hjertesalat eller anden sprød salat
  • 250 g Rucula
  • 3 stk Nektarin
  • 200 g Hindbær
Antal personer: Personer
Instruktioner
Cuvettesteg
  1. Rids cuvettestegen
  2. Krydr stegen på begge sider med salt og peber (vær gerne gavmild)
  3. Skær hvidløg i tyndeskiver og kom dem i ridserne i stegen
  4. Tænd grillen og lad den blive varm
  5. Placer stegen på den varme grill ved middel indirekte varme
  6. Vend stegen et par gange undervejs.
  7. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på stegen og stegefarve. Ønskes der rødt kød skal stegen have en kernetemperatur på 58 grader, det tager ca 45 minutter. Ønskes stegen mediumstegt skal den have en kernetemperatur på 60-62 grader og ønskes den gennemstegt skal den have en kernetemperatur på 62-64 grader. Brug et stegetermometer.
  8. Når stegen har nået den ønskede temperatur tages den af grillen. Den skal nu trække i 15-20 minutter under et stykke stanniol.
  9. Mens stegen trækker kan du lave kartoflerne på grillen.
Kartofler
  1. Skyl kartofler og kom dem i en gryde med vand.
  2. Kog kartoflerne møre, det tager 10-15 minutter. De må ikke være helt nok.
  3. Hæld vandet fra og kom kartoflerne i en alubakke.
  4. Pil hvidløg og press dem ud i alubakken.
  5. Skær asparges i stykker og kom dem i alubakken.
  6. Press citron og kom saften i alubakken.
  7. Krydr med salt og peber.
  8. Vend det hele godt rundt.
  9. Kom lidt vand i bunden af alubakken.
  10. Kom låg på og placer bakken på grillen.
  11. Kartoflerne skal grilles ved middel indirekte varme, hvor de skal have 15-20 minutter.
Salat
  1. Skyl salat og dup den tør.
  2. Skyl fersken og skær i tynde skiver
  3. Skyl hindbær
  4. Vend salaten sammen og server

Mørksej med rodfrugter og spidskålssalat

By | opskrifter | No Comments
Mørksej med rodfrugter og spidskålssalat
Print Recipe
Begynd med at lave rodfrugter og kom dem i ovn. Lav herefter fisken klar og kom den med i ovnene de sidste 15 minutter af rodfrugternes tid i ovnen. Mens du venter på rodfrugter og fisk laves salaten.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Mørksej med rodfrugter og spidskålssalat
Print Recipe
Begynd med at lave rodfrugter og kom dem i ovn. Lav herefter fisken klar og kom den med i ovnene de sidste 15 minutter af rodfrugternes tid i ovnen. Mens du venter på rodfrugter og fisk laves salaten.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Ingredienser
Rodfruger
  • 520 g Sød kartoffel (1 stk)
  • 480 g Kartoffel (8 stk)
  • 260 g Gulerod (4 stk)
  • 2 spsk Olie
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Mørksej
  • 500 g Mørksej
  • 1 stk Citron
  • 1 stk Porre
  • 200 g Løg (2 stk)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 2 dl Vand
Spidskålssalat
  • 1 stk Spidskål
  • 4 stk Æbler
  • 60 g Mandler
  • 0,25 dl Citronsaft
Antal personer: Personer
Instruktioner
Rodfrugter
  1. Skyl rodfrugter, skær dem i skiver og kom dem i en skål
  2. Vend rodfrugter i olie og krydr dem med salt og peber
  3. Fordel rodfrugter på en bageplade beklædt med bagepapir
  4. Bag dem i 45 min ved 175 grader i almindelig ovn
Mørksej
  1. Snit porre og løg groft om kom dem i et fad (20x25)
  2. Placer mørksej på grøntsager og krydr med salt og peber
  3. Skær citron i ringe og læg dem på mørksej
  4. Kom lidt vand ved i fadet. Mængden af vand afhænger af størrelsen på dit fad
  5. Kom mørksej i almindelig ovn i 15 minutter ved 175 grader. (De sidste 15 minutter af rodfrugternes tid i ovnen)
Spidskålssalat
  1. Snit spidskål
  2. Skær æble i tern
  3. Bland spidskål og æbletern i en skål med saft fra citron
  4. Hak mandler - og drys dem over salaten

Bøf stroganoff ala Jysk naturkød

By | opskrifter | No Comments

Bøf stroganoff er en gryderet hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs.

Bøf stroganoff ala Jysk naturkød
Print Recipe
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs. Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Bøf stroganoff ala Jysk naturkød
Print Recipe
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs. Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Ingredienser
Kødgryde
  • 300 g Oksesteak
  • 15 g Smør (1 spsk)
  • 600 g Peberfrugt (2 stk)
  • 500 g Champignon
  • 400 g Løg (4 stk)
  • 1 spsk Olie
  • 1 L Vand
  • 10 g Oksebouillon (2 terninger)
  • 3 stk Laurbærblade
  • 2 spsk Tomatpure (0,5 dåse)
  • 2 dl Mælk
  • 2 tsk Paprika
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
Kartoffelmos
  • 850 g Kartofler
  • 250 g Gulerod
  • 30 g Smør (2 spsk)
  • 2 dl Mælk
  • 1 tsk Muskatnød
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
Tilbehør
  • 500 g Broccoli (1 hel)
Antal personer: Personer
Instruktioner
Kødgryde
  1. Skær kød i tern
  2. Hak løg
  3. Skær peberfrugt i tern
  4. Rens champignon og skær dem i skiver
  5. Opvarm olie på en pande og brun løg her i og læg dem til side
  6. Rist champignon og læg dem sammen med løg
  7. smelt smør i en gryde og brun kød på alle sider med paprika
  8. Tilsæt tomatpure, løg, champignon, peberfrugt, laurbærblade, mælk, vand og bouillon
  9. Krydr med salt og peber og lad retten simre i 60 minutter ved middel varme
Kartoffelmos
  1. Skræl kartofler og skær dem i kvarte
  2. Skræl gulerødder og halver dem
  3. Kog kartofler og guleødder i usaltet vand til de er møre (ca. 15-20 minutter) *Kogevandet gemmes til at overhælde broccolien
  4. Mos kartofler og gulerødder
  5. Tilsæt smør
  6. Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
  7. Smag til med salt, peber og muskatnød
Tilbehør
  1. Del broccoli i mindre buketter og placer dem i et dørslag
  2. Overhæld broccoli med kogevand fra grøntsager

Højlands gullaschsuppe

By | opskrifter, Småkød / Gullasch | No Comments

En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.

Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.

Højlands gullaschsuppe
Print Recipe
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne. Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Højlands gullaschsuppe
Print Recipe
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne. Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Skotsk højlandskød Brug enten vores gullasch eller småkød fra yderlår, som du selv skal skære i passende tern.
  • 6 stk Fede hvidløg
  • 3 stk Løg
  • 4 spsk Paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk Spidskommen
  • 1 - 2 stk Chili
  • 70 g koncentreret tomatpure
  • 2 dåser Hakket tomater
  • 1 liter Vand
  • 4 stk Laurbærblade
  • 2-3 stk røde peberfrugter
  • 3-4 stk gulerødder
  • 1 kg Kartofler
  • Salt og peber
  • 2 terning Oksebouillon Svarende til 1 liter vand.
  • 400 g Okse bacon af Skotsk Højlandskvæg
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Puds kødet af (sikkert ikke nødvendigt, når du har købt det hos Jysk Naturkød) Har du købt småkød af yderlår, skal du skære det i grove tern, Pil og hak løg, hvidløg og chili.
  2. Varm en god stor gryde op ( som kan tåle at komme i ovnen) og brun kødet godt af over flere gange, så det får en fin stegeskorpe.
  3. Letbrune derefter løg, hvidløg, chili og tilsæt alle krydderierne, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, oksebullion og laurbærblade. Lad det koge op, skum godt af og sæt gryden i en 150 grader varm ovn med låg på.
  4. Lad gryden stå og hygge sig i ovnen hele dagen (min. 2-3 timer) – jo længere, jo bedre.
  5. Gulerødder, kartofler og peberfrugt ordnes, skæres i grove tern. Skær også okse baconen i tern og steg den sprøde på en pande. Det hele tilsættes ca. 1 time før servering.
  6. Smag til med salt og peber og server. Server gullaschsuppen rygende varm og spis gerne et godt friskbagt brød til. Velbekomme!

Hurtig Skotsk Højlands lasagne

By | opskrifter | No Comments

Lækre lasagne lavet på hakkekød fra vores Skotske Højlandskvæg.

Hurtig Skotsk Højlands lasagne
Print Recipe
Lækre lasagne lavet på hakkekød fra vores skotske højlandskvæg.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 12 minutter
Tilberedningstid
35 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 12 minutter
Tilberedningstid
35 minutter
Hurtig Skotsk Højlands lasagne
Print Recipe
Lækre lasagne lavet på hakkekød fra vores skotske højlandskvæg.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 12 minutter
Tilberedningstid
35 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 12 minutter
Tilberedningstid
35 minutter
Ingredienser
  • 1 kg Hakket Highland oksekød
  • 1 spsk hakket hvidløg
  • 1/2 tsk Salt
  • 1/2 tsk Stødt muskatnød
  • 1/4 tsk Peber
  • 1 glas lasagne sauce
  • 375 ml Vand
  • 1 pakke lasagneplader
  • 75 g revet italiensk ost
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Varm ovnen til 200 grader. Brun det hakkede Højlands oksekød med hvidløg i stor stegepande, over medium varme ca. i 8 til 10 minutter.
  2. Rør salt, muskatnød og peber i og bland godt. Tilsæt herefter pasta sauce og vand.
  3. Retten bringes i kog i ca. 1 til 2 minutter, under jævnlig omrøring
  4. Læg skiftevis lasagneplader, oksekød sauce og ost i et ovnfastfad som dækkes med alufolie.
  5. Lasagnen bages ved 200 grader i ca. 35 minutter. Efter ca. 15 minutter tages folien af og lasagnen bages herefter færdig. Husk at mærke jævnligt om lasagnepladerne er bløde. Når lasagnen er færdig, skal den stå i ca. 5 minutter før servering. Server den straks med yndlings tilbehøret