En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.

En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
Antal personer | Forberedelses tid |
8 Personer | 30 minutter |
Tilberedningstid | Ventetid |
2 - 3 time | ca. 2 timer |
|
|
![]() |
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
|
Ingredienser
- 1,2 kg Skotsk højlandskød Brug enten vores gullasch eller småkød fra yderlår, som du selv skal skære i passende tern.
- 6 stk Fede hvidløg
- 3 stk løg
- 4 spsk Paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 spsk Spidskommen
- 1 - 2 stk Chili
- 70 g koncentreret tomatpure
- 2 dåser hakket tomater
- 1 liter vand
- 4 stk laurbærblade
- 2-3 stk røde peberfrugter
- 3-4 stk gulerødder
- 1 kg Kartofler
- Salt og peber
- 2 terning oksebouillon Svarende til 1 liter vand.
- 400 g Okse bacon af Skotsk Højlandskvæg
Antal personer: Personer
Instruktioner
- Puds kødet af (sikkert ikke nødvendigt, når du har købt det hos Jysk Naturkød) Har du købt småkød af yderlår, skal du skære det i grove tern, Pil og hak løg, hvidløg og chili.
- Varm en god stor gryde op ( som kan tåle at komme i ovnen) og brun kødet godt af over flere gange, så det får en fin stegeskorpe.
- Letbrune derefter løg, hvidløg, chili og tilsæt alle krydderierne, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, oksebullion og laurbærblade. Lad det koge op, skum godt af og sæt gryden i en 150 grader varm ovn med låg på.
- Lad gryden stå og hygge sig i ovnen hele dagen (min. 2-3 timer) – jo længere, jo bedre.
- Gulerødder, kartofler og peberfrugt ordnes, skæres i grove tern. Skær også okse baconen i tern og steg den sprøde på en pande. Det hele tilsættes ca. 1 time før servering.
- Smag til med salt og peber og server. Server gullaschsuppen rygende varm og spis gerne et godt friskbagt brød til. Velbekomme!