er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Osso buco

By | opskrifter, Ossobuco | No Comments
Osso buco
Print Recipe
Lav kødgryden først. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Osso buco
Print Recipe
Lav kødgryden først. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Ingredienser
Kødgryde
  • 4 skiver Osso Buco
  • 5 g Smør (1 tsk)
  • 300 g Cherrytomater (20 stk)
  • 80 g Bladselleri (2 stilke)
  • 260 g Gulerod (4 stk)
  • 200 g Løg (2 stk)
  • 4 fed Hvidløg
  • 5 g Oksebouillon (1 terning)
  • 1 dåse Hakkede tomater
  • 2 spsk Tomatpure (0,5 dåse)
  • 4 stk Laurbærblade
  • 3 stilke Frisk timian
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Kartoffelmos
  • 850 g Kartoffel
  • 250 g Gulerod
  • 30 g Smør (2 spsk)
  • 2 dl Mælk
  • 1 tsk Muskatnød
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Antal personer: Personer
Instruktioner
Forberedelse
  1. Klip senerne rundt i kanten på osso buco
  2. Varm smør i en tykbundet gryde, eller på en pande og brun osso buco heri. Læg herefter osso buco stykkerne til side
  3. Skær bladselleri, gulerod, løg og hvidløg i små tern
  4. Halver tomat
Tilberedning i stegeso
  1. Læg grøntsager i en stegeso
  2. Placer kød oven på grøntsager
  3. Tilsæt dåsetomat og tomatpure
  4. Suppler med bouillon til kødet er dækket
  5. Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
  6. Sæt stegesoen i en kold ovn ved 150 grader varmluft i mindst 5 timer
Tilberedning i gryde
  1. Steg grøntsager i en gryde til løg er klare
  2. Tilsæt dåsetomat og tomatpure og lad det simre i et par minutter
  3. Tilsæt kød og suppler med bouillon til kødet er dækket
  4. Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
  5. Lad retten simre 2,5 time, gerne længere
Kartoffelmos
  1. Skræl kartofler og skær dem i kvarte
  2. Skræl gulerødder og halver dem
  3. Kog kartofler og gulerødder i usaltet vand til de er møre (ca 15-20 minutter)
  4. Tilsæt smør
  5. Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
  6. Smag til med salt, peber og muskatnød

Bøf stroganoff ala Jysk naturkød

By | opskrifter | No Comments

Bøf stroganoff er en gryderet hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs.

Bøf stroganoff ala Jysk naturkød
Print Recipe
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs. Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Bøf stroganoff ala Jysk naturkød
Print Recipe
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs. Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Ingredienser
Kødgryde
  • 300 g Oksesteak
  • 15 g Smør (1 spsk)
  • 600 g Peberfrugt (2 stk)
  • 500 g Champignon
  • 400 g Løg (4 stk)
  • 1 spsk Olie
  • 1 L Vand
  • 10 g Oksebouillon (2 terninger)
  • 3 stk Laurbærblade
  • 2 spsk Tomatpure (0,5 dåse)
  • 2 dl Mælk
  • 2 tsk Paprika
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
Kartoffelmos
  • 850 g Kartofler
  • 250 g Gulerod
  • 30 g Smør (2 spsk)
  • 2 dl Mælk
  • 1 tsk Muskatnød
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
Tilbehør
  • 500 g Broccoli (1 hel)
Antal personer: Personer
Instruktioner
Kødgryde
  1. Skær kød i tern
  2. Hak løg
  3. Skær peberfrugt i tern
  4. Rens champignon og skær dem i skiver
  5. Opvarm olie på en pande og brun løg her i og læg dem til side
  6. Rist champignon og læg dem sammen med løg
  7. smelt smør i en gryde og brun kød på alle sider med paprika
  8. Tilsæt tomatpure, løg, champignon, peberfrugt, laurbærblade, mælk, vand og bouillon
  9. Krydr med salt og peber og lad retten simre i 60 minutter ved middel varme
Kartoffelmos
  1. Skræl kartofler og skær dem i kvarte
  2. Skræl gulerødder og halver dem
  3. Kog kartofler og guleødder i usaltet vand til de er møre (ca. 15-20 minutter) *Kogevandet gemmes til at overhælde broccolien
  4. Mos kartofler og gulerødder
  5. Tilsæt smør
  6. Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
  7. Smag til med salt, peber og muskatnød
Tilbehør
  1. Del broccoli i mindre buketter og placer dem i et dørslag
  2. Overhæld broccoli med kogevand fra grøntsager

Braiseret lammehals

By | opskrifter | No Comments

Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur.

Braiseret lammehals
Print Recipe
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur. Langtidsstegt lammehals er en skøn efterårs- og vinterret, der er let at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Braiseret lammehals
Print Recipe
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur. Langtidsstegt lammehals er en skøn efterårs- og vinterret, der er let at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Lammehals
  • 1/2 tsk Rosmarin
  • Salt og peber
  • Stegemargarine
  • 6 stk Enebær
  • 4 dl Rødvin Der kan også bruges en okse/kalvebouillon
  • 1,5 dl Mel Skal bruges til meljævning
  • 1 ,5 kg Kartofler Brug bagekartofler eller andre som er egne til kartoffelmos
  • 3 - 3 spsk Smør Skal bruges til kartoffelmos
  • 1 dl Mælk
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Brun kødet i margarine i en gryde. Vend og drej stykkerne, så de bliver ens brune på alle sider. Drys med salt, peber, rosmarin og knust enebær.
  2. Hæld rødvinen ved og lad retten småsnurre under låg og ved ikke for stærk varme, til kødet er mørt, ca. 45 min- til 1 time.
  3. Tag kødet op, og hold det varmt. Lad skyen koge ind eller tilsæt mere bouillon eller rødvin, alt efter hvor meget sauce der ønskes. Tilsæt meljævning, kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
  4. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt ( ca. 15 - 20 min.). Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør og lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt.
  5. Rettes kan servers med enten en grønt salat eller årstiderne rodfrugter, som er kogt eller bagt i ovnen.