er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Kulmule med salat og kartofler vendt i ærtepesto

By | opskrifter | No Comments
Kulmule med salat og kartofler vendt i ærtepesto
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Kulmule med salat og kartofler vendt i ærtepesto
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Ingredienser
Kartofler
  • 1000 g Kartoffel
Ærtepesto
  • 500 g Ærter
  • 35 g Mandler
  • 35 g Parmesan
  • 0,5 dl Olie
Salat
  • 200 g Hjertesalat eller anden sprød salat
  • 100 g Spidskål
  • 4 stk Forårsløg
  • 4 stk Asparges
  • 20 stk Cherrytomat
  • 150 g Ærter
Kulmule
  • 500 g Kulmule (4 fileter)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 spsk Smør
Antal personer: Personer
Instruktioner
Kartofler
  1. Skyl kartofler og kog dem i en gryde til de er møre (kogetid ca 20 minutter)
  2. Skyl kartofler i koldt vand og lad dem dryppe af før de vendes i ærtepesto
Ærtepesto
  1. Kom ærter, mandler, parmesan og olie i en blender
  2. Blend til massen har en ensartet konsistens. Kom eventuelt lidt mere olie i.
Salat
  1. Skyl salat og dup den tør
  2. Skyl tomat og halver dem
  3. Skær forårsløg i mindre ringe
  4. Skær asparges i mindre stykker
  5. Skær spidskål i mindre stykker
  6. Vend salat, spidskål, tomat, forårsløg, asparges og ærter sammen
Kulmule
  1. Rids skindet 3-4 gange med en skarp kniv. Pas på med at skære for dybt
  2. Krydr med salt og peber
  3. Smelt smør på en varm pande
  4. Steg kulmulen med skindsiden ned af i 5-8 minutter
  5. Tilsæt det sidste smør og vend kulmulen om på kødsiden og steg i små 10 sekunder før de tages af
  6. Nyd fisken varm sammen med salat og kartofler vendt i ærtepesto

Burger

By | opskrifter | No Comments
Burger
Print Recipe
Lækker friske burger med bøf af Skotsk Højlandskvæg
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Burger
Print Recipe
Lækker friske burger med bøf af Skotsk Højlandskvæg
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Ingredienser
Burger bøffer
  • 800 g Burger bøffer af Skotsk Højlandskvæg (4 stk)
  • 1 spsk Salt
  • 1 spsk Peber
  • 1 spsk Smør (Til stegning)
Pomfritter
  • 400 g Kartoffel (4 stk)
  • 1 tsk Salt
  • 3 stilke Frisk timian (Kan undlades)
  • 1 spsk Olie
Tilbehør
  • 200 g icebergsalat eller anden sprød salat
  • 2 stk Tomat
  • 0,5 stk Agurk
  • 1 stk Rødløg
Andet tilbehør
  • 4 stk Burgerbolle
  • Ketchup
  • Mayonnaise
Antal personer: Personer
Instruktioner
Pomfritter
  1. Skyld kartofler og skær dem i stave
  2. Vend kartofler i salt, timian og olie
  3. Fordel kartofler på en bageplade og bag dem i ovnen i 30 minutter ved 175 grader almindelig ovn
Fyld
  1. Skyl salat og dup den tør
  2. Skyl agurk og tomat skær i skiver
  3. Skær løg i ringe
  4. Anret fyldet i skåle
Burger bøffer
  1. Krydr burger bøffer med salt og peber
  2. Varm smør på en pande
  3. Steg burger bøfferne 3 minutter på hver side
Andet tilbehør
  1. Lun burgerbollerne i ovnen efter anvisning på pakken
Byg din burger
  1. Tag burgerbolle bunden, kom ketchup, salat, burger bøf, løgringe, agurk, tomat på og slut af med at smøre burgerbolle toppen med mayonnaise og kom den oven på.
  2. Nyd burgerne med hjemmelavede pomfritter

Mørksej med rodfrugter og spidskålssalat

By | opskrifter | No Comments
Mørksej med rodfrugter og spidskålssalat
Print Recipe
Begynd med at lave rodfrugter og kom dem i ovn. Lav herefter fisken klar og kom den med i ovnene de sidste 15 minutter af rodfrugternes tid i ovnen. Mens du venter på rodfrugter og fisk laves salaten.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Mørksej med rodfrugter og spidskålssalat
Print Recipe
Begynd med at lave rodfrugter og kom dem i ovn. Lav herefter fisken klar og kom den med i ovnene de sidste 15 minutter af rodfrugternes tid i ovnen. Mens du venter på rodfrugter og fisk laves salaten.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Ingredienser
Rodfruger
  • 520 g Sød kartoffel (1 stk)
  • 480 g Kartoffel (8 stk)
  • 260 g Gulerod (4 stk)
  • 2 spsk Olie
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Mørksej
  • 500 g Mørksej
  • 1 stk Citron
  • 1 stk Porre
  • 200 g Løg (2 stk)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 2 dl Vand
Spidskålssalat
  • 1 stk Spidskål
  • 4 stk Æbler
  • 60 g Mandler
  • 0,25 dl Citronsaft
Antal personer: Personer
Instruktioner
Rodfrugter
  1. Skyl rodfrugter, skær dem i skiver og kom dem i en skål
  2. Vend rodfrugter i olie og krydr dem med salt og peber
  3. Fordel rodfrugter på en bageplade beklædt med bagepapir
  4. Bag dem i 45 min ved 175 grader i almindelig ovn
Mørksej
  1. Snit porre og løg groft om kom dem i et fad (20x25)
  2. Placer mørksej på grøntsager og krydr med salt og peber
  3. Skær citron i ringe og læg dem på mørksej
  4. Kom lidt vand ved i fadet. Mængden af vand afhænger af størrelsen på dit fad
  5. Kom mørksej i almindelig ovn i 15 minutter ved 175 grader. (De sidste 15 minutter af rodfrugternes tid i ovnen)
Spidskålssalat
  1. Snit spidskål
  2. Skær æble i tern
  3. Bland spidskål og æbletern i en skål med saft fra citron
  4. Hak mandler - og drys dem over salaten

Osso buco

By | opskrifter, Ossobuco | No Comments
Osso buco
Print Recipe
Lav kødgryden først. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Osso buco
Print Recipe
Lav kødgryden først. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Ingredienser
Kødgryde
  • 4 skiver Osso Buco
  • 5 g Smør (1 tsk)
  • 300 g Cherrytomater (20 stk)
  • 80 g Bladselleri (2 stilke)
  • 260 g Gulerod (4 stk)
  • 200 g Løg (2 stk)
  • 4 fed Hvidløg
  • 5 g Oksebouillon (1 terning)
  • 1 dåse Hakkede tomater
  • 2 spsk Tomatpure (0,5 dåse)
  • 4 stk Laurbærblade
  • 3 stilke Frisk timian
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Kartoffelmos
  • 850 g Kartoffel
  • 250 g Gulerod
  • 30 g Smør (2 spsk)
  • 2 dl Mælk
  • 1 tsk Muskatnød
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Antal personer: Personer
Instruktioner
Forberedelse
  1. Klip senerne rundt i kanten på osso buco
  2. Varm smør i en tykbundet gryde, eller på en pande og brun osso buco heri. Læg herefter osso buco stykkerne til side
  3. Skær bladselleri, gulerod, løg og hvidløg i små tern
  4. Halver tomat
Tilberedning i stegeso
  1. Læg grøntsager i en stegeso
  2. Placer kød oven på grøntsager
  3. Tilsæt dåsetomat og tomatpure
  4. Suppler med bouillon til kødet er dækket
  5. Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
  6. Sæt stegesoen i en kold ovn ved 150 grader varmluft i mindst 5 timer
Tilberedning i gryde
  1. Steg grøntsager i en gryde til løg er klare
  2. Tilsæt dåsetomat og tomatpure og lad det simre i et par minutter
  3. Tilsæt kød og suppler med bouillon til kødet er dækket
  4. Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
  5. Lad retten simre 2,5 time, gerne længere
Kartoffelmos
  1. Skræl kartofler og skær dem i kvarte
  2. Skræl gulerødder og halver dem
  3. Kog kartofler og gulerødder i usaltet vand til de er møre (ca 15-20 minutter)
  4. Tilsæt smør
  5. Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
  6. Smag til med salt, peber og muskatnød