Sådan tilbereder du en lækre langtidsstegt højrebssteg m/ ben

Sådan tilberder du en lækre langtidsstegt højrebssteg m/ ben
Antal personer | Forberedelses tid |
3 Personer | 2 timer |
Tilberedningstid | Ventetid |
3 timer | 15 minutter |
|
|
![]() |
Sådan tilberder du en lækre langtidsstegt højrebssteg m/ ben
|
Ingredienser
- 1 stk højrebssteg (1,2 kg svarer til cirka 3 voksne, men er der flere til spisning, ganges der blot op)
- Rosenmarin store
- Salt og peber
- Olie og smør til stegning
Antal personer: Personer
Instruktioner
- Tag stegen ud af køleskabet ca. 2 timer før stegning, så den kan tempererer. Gnid samtidig stegen med salt, peber og rosenmarin og lade stå med tildækket film.
- Ovnen forvarmes til 125 grader.
- Stegen brunes på alle kødsider på en stor pande, og anbringes herefter i et ildfast fad og placeres på en rist eller plade, på ovnens næst nederste rille.
- Stik et stegetermometer ind i stegens tykkeste del. Efter ca. 3 timer vil termometret ramme ca. 58-60 grader.
- Ovnen slukkes, lad ovndøren stå på klem. Stegen skal hviler i ca.15 min og er herefter klar til servering.
- Resultatet bliver en lækker saftig lyserød steg. Server den straks med yndlingstilbehøret.