er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Oksecuvette på grillen

By | opskrifter | No Comments

Cuvettesteg er ikke kun en efterårs-spise, som bør nydes med sovs og kartofler. Cuvette gør sig også godt om sommeren med en frisk salat.

Grillet oksecuvette
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Grillet oksecuvette
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Ingredienser
Oksecuvette
  • 1 stk Oksecuvette af Skotsk Højlandskvæg
  • 3 fed Hvidløg
  • Salt
  • Peber
Kartofler
  • 800 g Nye kartofler
  • 4 stk Asparges
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk Løg
  • 0,5 stk Citronsaft (Saften fra 0,5 citron)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 dl Vand
  • 1 stk alubakke
Salat
  • 100 g Hjertesalat eller anden sprød salat
  • 250 g Rucula
  • 3 stk Nektarin
  • 200 g Hindbær
Antal personer: Personer
Instruktioner
Cuvettesteg
  1. Rids cuvettestegen
  2. Krydr stegen på begge sider med salt og peber (vær gerne gavmild)
  3. Skær hvidløg i tyndeskiver og kom dem i ridserne i stegen
  4. Tænd grillen og lad den blive varm
  5. Placer stegen på den varme grill ved middel indirekte varme
  6. Vend stegen et par gange undervejs.
  7. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på stegen og stegefarve. Ønskes der rødt kød skal stegen have en kernetemperatur på 58 grader, det tager ca 45 minutter. Ønskes stegen mediumstegt skal den have en kernetemperatur på 60-62 grader og ønskes den gennemstegt skal den have en kernetemperatur på 62-64 grader. Brug et stegetermometer.
  8. Når stegen har nået den ønskede temperatur tages den af grillen. Den skal nu trække i 15-20 minutter under et stykke stanniol.
  9. Mens stegen trækker kan du lave kartoflerne på grillen.
Kartofler
  1. Skyl kartofler og kom dem i en gryde med vand.
  2. Kog kartoflerne møre, det tager 10-15 minutter. De må ikke være helt nok.
  3. Hæld vandet fra og kom kartoflerne i en alubakke.
  4. Pil hvidløg og press dem ud i alubakken.
  5. Skær asparges i stykker og kom dem i alubakken.
  6. Press citron og kom saften i alubakken.
  7. Krydr med salt og peber.
  8. Vend det hele godt rundt.
  9. Kom lidt vand i bunden af alubakken.
  10. Kom låg på og placer bakken på grillen.
  11. Kartoflerne skal grilles ved middel indirekte varme, hvor de skal have 15-20 minutter.
Salat
  1. Skyl salat og dup den tør.
  2. Skyl fersken og skær i tynde skiver
  3. Skyl hindbær
  4. Vend salaten sammen og server

Kulmule med salat og kartofler vendt i ærtepesto

By | opskrifter | No Comments
Kulmule med salat og kartofler vendt i ærtepesto
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Kulmule med salat og kartofler vendt i ærtepesto
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Ingredienser
Kartofler
  • 1000 g Kartoffel
Ærtepesto
  • 500 g Ærter
  • 35 g Mandler
  • 35 g Parmesan
  • 0,5 dl Olie
Salat
  • 200 g Hjertesalat eller anden sprød salat
  • 100 g Spidskål
  • 4 stk Forårsløg
  • 4 stk Asparges
  • 20 stk Cherrytomat
  • 150 g Ærter
Kulmule
  • 500 g Kulmule (4 fileter)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 spsk Smør
Antal personer: Personer
Instruktioner
Kartofler
  1. Skyl kartofler og kog dem i en gryde til de er møre (kogetid ca 20 minutter)
  2. Skyl kartofler i koldt vand og lad dem dryppe af før de vendes i ærtepesto
Ærtepesto
  1. Kom ærter, mandler, parmesan og olie i en blender
  2. Blend til massen har en ensartet konsistens. Kom eventuelt lidt mere olie i.
Salat
  1. Skyl salat og dup den tør
  2. Skyl tomat og halver dem
  3. Skær forårsløg i mindre ringe
  4. Skær asparges i mindre stykker
  5. Skær spidskål i mindre stykker
  6. Vend salat, spidskål, tomat, forårsløg, asparges og ærter sammen
Kulmule
  1. Rids skindet 3-4 gange med en skarp kniv. Pas på med at skære for dybt
  2. Krydr med salt og peber
  3. Smelt smør på en varm pande
  4. Steg kulmulen med skindsiden ned af i 5-8 minutter
  5. Tilsæt det sidste smør og vend kulmulen om på kødsiden og steg i små 10 sekunder før de tages af
  6. Nyd fisken varm sammen med salat og kartofler vendt i ærtepesto