er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Højlands Osso Buco med kartoffelmos

By | opskrifter, Ossobuco | No Comments

En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.

Højlands Osso Buco med kartoffelmos
Print Recipe
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Højlands Osso Buco med kartoffelmos
Print Recipe
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Skotsk Højlandskød Osso Buco
  • 2 stk Fede hvidløg
  • 2 stk Skalotteøg
  • 3 stilke Bladselleri
  • 3 stk Gullerødder
  • 4 - 5 spsk Smør Ca 2 - 3 spsk. skal bruges til kartoffelmos
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dl Hvidvin
  • 1 dåser flåede tomater
  • 4 dl kalve boullion
  • 1 stk Laurbærblade
  • 1 kvist Rosmarin
  • 1 kvist Timian
  • 1 ,5 kg Kartofler
  • Salt og peber
  • 1,5 dl Mel
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Skær ridser i kanten 3-4 steder. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Vend kødet i mel. Varm smør og olie ved god varme i en stegegryde. Brun herefter kødet i 2-3 minutter hver side. Brun 2-3 ad gangen og læg dem til side.
  2. Klargør blegselleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
  3. Varm resten af smør og olie ved god varme i gryden. Svits løg, hvidløg efterfulgt at gulerødder og blegselleri. Hæld hvidvinen over sammen med de flåede sherrytomater. Kog ind for høj varme i 8-10 minutter. Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon i gryden til det dækker. Skyl rosmarin og timian og bind en krydderbuket med laurbærbladet. Tilsæt krydderbuket. Læg låg på gryden. Skru ned til svag varme og lad retten simre i 2 timer.
  4. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør eller olie og evt. lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt og peber.
  5. Rettes kan drysses med med persille og citronskal inden servering, hvis det ønskes. Velbekomme!

Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme

By | Culotte, opskrifter | No Comments

Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme

Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Print Recipe
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Print Recipe
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Ingredienser
  • 1,2 kilo culotte af skotsk højlands kvæg
  • 12 stk. mellemstore kartofle
  • 1 helt Hvidløg
  • 3 stk. røde peberfrugter
  • Friskkværnet hvid peber
  • Havsalt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1,5 dl fløde
  • 100 g blåskimmelost
  • Smør
  • staniol til at pakke kartofler og hvidløg ind i.
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Tænd grillen. Skrub kartoflerne rene, skær et krys i dem og læg lidt smør og salt på kartoflerne. Pak dem ind i stanniol. Læg pakkerne mellem de glødende kul og bag dem møre i 45-60 minutter, vend dem af og til.
  2. Del det hele hvidløg ud i fed, skal ikke skrælles, pak dem ind i stanniol og bag dem ligeledes i 45-60 minutter.
  3. Det er nemmest at se hvordan culotten skal skæres i skiver, inden den er stegt. Sæt f.eks. en kødnål i den ende af culotten hvorfra, der skal skæres, så man skærer på tværs af kødtrådene. Fedtet ridses også i skæreretningen. Steg culotten på grillen ca. 6-10 cm. fra gløderne og vend den jævnligt. Hvis varmen er for stærk, og culotten begynder at blive brun, flyttes grillristen højere op, er varmen derimod for svag, flyttes grillristen tættere på gløderne. Kryder culotten med salt og peber. Bruges stegetermometer skal centrumstemperaturen være 55-60 grader for rosastegt, 60-65 grader for gennemstegt. Skal culotten f.eks. være gennemstegt tager det ca. 45 minutter. Husk at lade culotten hvile i 20 minutter før der skæres i skiver af den.
  4. Peberfrugterne vaskes og skæres i kvarte. Fjern kernerne og pensel frugtkødet med olivenolie. De kvarte peberfrugter grilles 2-3 minutter på hver side og krydres med salt og peber.
  5. Blåskimmelosten pureres med en ske gennem en sigte, ned i en passende skål. Så røres den lind med fløde og smages til med friskkværnet hvid peber. Server ostecremen til skiver af grillet culotte, de grillede peberfrugter samt de bagte kartofler og bagte hvidløgsfed.
  6. Tip: Server den møre culottesteg, med en salat, tzatiki og godt brød. Velbekomme!