Stjerneskud
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 30minutter
Tilberedningstid
10minutter
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 30minutter
Tilberedningstid
10minutter
Ingredienser
Paneret rødspættefilet
  • 600g Rødspættefilet(4 stk)
  • 50g Rasp
  • 1stk Æg
  • 30g Mel(2 spsk)
  • 0,5tsk Salt
  • 0,5tsk Peber
  • 15g Smør(1 spsk)
Dressing
  • 1dl Creamfraiche
  • 30g Mayonnaise(2 spsk)
  • 15g Tomatpure(1 spsk)
  • 0,5dl Citronsaft(Saft fra 0,5 citron)
  • 1tsk Paprika
  • 1tsk Salt
  • 1tsk Peber
Tilbehør
  • 120g Asparges
  • 200g Agurk
  • 360g Cherrytomat(24 stk)
  • 2stk Citron
  • 20g Frisk dild(1 dl)
  • 280g Hjertesalat(4 håndfulde)
  • 200g Rejer
  • 4Skiver Franskbrød
  • Kaviar
  • 20g Smør(4 tsk)
Instruktioner
Rødspættefilet
  1. Bland mel, salt og peber sammen på en tallerken
  2. Rør æg sammen og hæld det ud på en tallerken
  3. Hæld rasp ud på en tallerken
  4. Vend rødspættefilet enkeltvis i mel, æg, rasp – i den rækkefølge
  5. Lav nu tilbehøret klar inden rødspættefileterne steges, så er du sikker på at de er varme ved servering
  6. Opvarm smør på en pande og steg rødspættefileterne ved middelvarm 3-5 min. på hver side, til fisken er sprød og gennemvarm
Tilbehør
  1. Skyl hjertesalat og asparges og dup dem tørre
  2. Skær agurk i skiver
  3. Halver tomat
  4. Skær citron i kvarte
  5. Dræn rejer
  6. Anret ovenstående på et fad evt. med kaviar og frisk dild
Dressing
  1. Vend Cremefraiche, mayonnaise og tomatpure
  2. Smag til med citronsaft, salt, peber og paprika
Anretning af stjerneskud
  1. Læg en skive brød på en tallerken og kom smør på
  2. Oven på brødet lægges salat og den stegte fisk
  3. Der pyntes med agurk, asparges, tomat, dressing, dild, rejer og kaviar