Sådan tilberder du en lækre langtidsstegt højrebssteg m/ ben
Antal personer
Forberedelses tid
3Personer
2timer
Tilberedningstid
Ventetid
3timer
15minutter
Antal personer
Forberedelses tid
3Personer
2timer
Tilberedningstid
Ventetid
3timer
15minutter
Ingredienser
1stkhøjrebssteg(1,2 kg svarer til cirka 3 voksne, men er der flere til spisning, ganges der blot op)
Rosenmarinstore
Salt og peber
Olie og smør til stegning
Instruktioner
Tag stegen ud af køleskabet ca. 2 timer før stegning, så den kan tempererer. Gnid samtidig stegen med salt, peber og rosenmarin og lade stå med tildækket film.
Ovnen forvarmes til 125 grader.
Stegen brunes på alle kødsider på en stor pande, og anbringes herefter i et ildfast fad og placeres på en rist eller plade, på ovnens næst nederste rille.
Stik et stegetermometer ind i stegens tykkeste del. Efter ca. 3 timer vil termometret ramme ca. 58-60 grader.
Ovnen slukkes, lad ovndøren stå på klem. Stegen skal hviler i ca.15 min og er herefter klar til servering.
Resultatet bliver en lækker saftig lyserød steg. Server den straks med yndlingstilbehøret.