Kulmule med salat og kartofler vendt i ærtepesto
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 20minutter
Tilberedningstid
20minutter
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 20minutter
Tilberedningstid
20minutter
Ingredienser
Kartofler
  • 1000g Kartoffel
Ærtepesto
  • 500g Ærter
  • 35g Mandler
  • 35 g Parmesan
  • 0,5dl Olie
Salat
  • 200g Hjertesalat eller anden sprød salat
  • 100g Spidskål
  • 4stk Forårsløg
  • 4stk Asparges
  • 20stk Cherrytomat
  • 150g Ærter
Kulmule
  • 500g Kulmule(4 fileter)
  • 1tsk Salt
  • 1tsk Peber
  • 1spsk Smør
Instruktioner
Kartofler
  1. Skyl kartofler og kog dem i en gryde til de er møre (kogetid ca 20 minutter)
  2. Skyl kartofler i koldt vand og lad dem dryppe af før de vendes i ærtepesto
Ærtepesto
  1. Kom ærter, mandler, parmesan og olie i en blender
  2. Blend til massen har en ensartet konsistens. Kom eventuelt lidt mere olie i.
Salat
  1. Skyl salat og dup den tør
  2. Skyl tomat og halver dem
  3. Skær forårsløg i mindre ringe
  4. Skær asparges i mindre stykker
  5. Skær spidskål i mindre stykker
  6. Vend salat, spidskål, tomat, forårsløg, asparges og ærter sammen
Kulmule
  1. Rids skindet 3-4 gange med en skarp kniv. Pas på med at skære for dybt
  2. Krydr med salt og peber
  3. Smelt smør på en varm pande
  4. Steg kulmulen med skindsiden ned af i 5-8 minutter
  5. Tilsæt det sidste smør og vend kulmulen om på kødsiden og steg i små 10 sekunder før de tages af
  6. Nyd fisken varm sammen med salat og kartofler vendt i ærtepesto