Højlands gullaschsuppe
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne. Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
Antal personer Forberedelses tid
8Personer 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 – 3time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
8Personer 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 – 3time ca. 2 timer
Ingredienser
  • 1,2kg Skotsk højlandskødBrug enten vores gullasch eller småkød fra yderlår, som du selv skal skære i passende tern.
  • 6stk Fede hvidløg
  • 3stk løg
  • 4spsk Paprika
  • 1tsk røget paprika
  • 1spsk Spidskommen
  • 1 – 2stk Chili
  • 70g koncentreret tomatpure
  • 2dåser hakket tomater
  • 1liter vand
  • 4stk laurbærblade
  • 2-3stk røde peberfrugter
  • 3-4stk gulerødder
  • 1 kg Kartofler
  • Salt og peber
  • 2terning oksebouillonSvarende til 1 liter vand.
  • 400g Okse baconaf Skotsk Højlandskvæg
Instruktioner
  1. Puds kødet af (sikkert ikke nødvendigt, når du har købt det hos Jysk Naturkød) Har du købt småkød af yderlår, skal du skære det i grove tern, Pil og hak løg, hvidløg og chili.
  2. Varm en god stor gryde op ( som kan tåle at komme i ovnen) og brun kødet godt af over flere gange, så det får en fin stegeskorpe.
  3. Letbrune derefter løg, hvidløg, chili og tilsæt alle krydderierne, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, oksebullion og laurbærblade. Lad det koge op, skum godt af og sæt gryden i en 150 grader varm ovn med låg på.
  4. Lad gryden stå og hygge sig i ovnen hele dagen (min. 2-3 timer) – jo længere, jo bedre.
  5. Gulerødder, kartofler og peberfrugt ordnes, skæres i grove tern. Skær også okse baconen i tern og steg den sprøde på en pande. Det hele tilsættes ca. 1 time før servering.
  6. Smag til med salt og peber og server. Server gullaschsuppen rygende varm og spis gerne et godt friskbagt brød til. Velbekomme!