Højlands Osso Buco med kartoffelmos
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 45minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 45minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Ingredienser
  • 1,2kg Skotsk Højlandskød Osso Buco
  • 2stk Fede hvidløg
  • 2stk Skalotteøg
  • 3stilke Bladselleri
  • 3stk Gullerødder
  • 4 – 5spsk smørCa 2 – 3 spsk. skal bruges til kartoffelmos
  • 1spsk olivenolie
  • 3dl Hvidvin
  • 1dåser flåede tomater
  • 4dl kalve boullion
  • 1stk laurbærblade
  • 1kvist Rosmarin
  • 1kvist Timian
  • 1 ,5kg Kartofler
  • Salt og peber
  • 1,5dl Mel
Instruktioner
  1. Skær ridser i kanten 3-4 steder. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Vend kødet i mel. Varm smør og olie ved god varme i en stegegryde. Brun herefter kødet i 2-3 minutter hver side. Brun 2-3 ad gangen og læg dem til side.
  2. Klargør blegselleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
  3. Varm resten af smør og olie ved god varme i gryden. Svits løg, hvidløg efterfulgt at gulerødder og blegselleri. Hæld hvidvinen over sammen med de flåede sherrytomater. Kog ind for høj varme i 8-10 minutter. Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon i gryden til det dækker. Skyl rosmarin og timian og bind en krydderbuket med laurbærbladet. Tilsæt krydderbuket. Læg låg på gryden. Skru ned til svag varme og lad retten simre i 2 timer.
  4. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør eller olie og evt. lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt og peber.
  5. Rettes kan drysses med med persille og citronskal inden servering, hvis det ønskes. Velbekomme!