Braiseret lammehals
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur. Langtidsstegt lammehals er en skøn efterårs- og vinterret, der er let at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5time 1timer
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5time 1timer
Ingredienser
  • 1,2kg Lammehals
  • 1/2tsk Rosmarin
  • Salt og peber
  • Stegemargarine
  • 6stk Enebær
  • 4dl RødvinDer kan også bruges en okse/kalvebouillon
  • 1,5dl MelSkal bruges til meljævning
  • 1 ,5kg KartoflerBrug bagekartofler eller andre som er egne til kartoffelmos
  • 3 – 3spsk Smør Skal bruges til kartoffelmos
  • 1 dl Mælk
Instruktioner
  1. Brun kødet i margarine i en gryde. Vend og drej stykkerne, så de bliver ens brune på alle sider. Drys med salt, peber, rosmarin og knust enebær.
  2. Hæld rødvinen ved og lad retten småsnurre under låg og ved ikke for stærk varme, til kødet er mørt, ca. 45 min- til 1 time.
  3. Tag kødet op, og hold det varmt. Lad skyen koge ind eller tilsæt mere bouillon eller rødvin, alt efter hvor meget sauce der ønskes. Tilsæt meljævning, kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
  4. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt ( ca. 15 – 20 min.). Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør og lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt.
  5. Rettes kan servers med enten en grønt salat eller årstiderne rodfrugter, som er kogt eller bagt i ovnen.