er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Braiseret lammehals

By | opskrifter | No Comments

Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur.

Braiseret lammehals
Print Recipe
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur. Langtidsstegt lammehals er en skøn efterårs- og vinterret, der er let at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Braiseret lammehals
Print Recipe
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur. Langtidsstegt lammehals er en skøn efterårs- og vinterret, der er let at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Lammehals
  • 1/2 tsk Rosmarin
  • Salt og peber
  • Stegemargarine
  • 6 stk Enebær
  • 4 dl Rødvin Der kan også bruges en okse/kalvebouillon
  • 1,5 dl Mel Skal bruges til meljævning
  • 1 ,5 kg Kartofler Brug bagekartofler eller andre som er egne til kartoffelmos
  • 3 - 3 spsk Smør Skal bruges til kartoffelmos
  • 1 dl Mælk
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Brun kødet i margarine i en gryde. Vend og drej stykkerne, så de bliver ens brune på alle sider. Drys med salt, peber, rosmarin og knust enebær.
  2. Hæld rødvinen ved og lad retten småsnurre under låg og ved ikke for stærk varme, til kødet er mørt, ca. 45 min- til 1 time.
  3. Tag kødet op, og hold det varmt. Lad skyen koge ind eller tilsæt mere bouillon eller rødvin, alt efter hvor meget sauce der ønskes. Tilsæt meljævning, kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
  4. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt ( ca. 15 - 20 min.). Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør og lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt.
  5. Rettes kan servers med enten en grønt salat eller årstiderne rodfrugter, som er kogt eller bagt i ovnen.

Højlands Osso Buco med kartoffelmos

By | opskrifter, Ossobuco | No Comments

En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.

Højlands Osso Buco med kartoffelmos
Print Recipe
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Højlands Osso Buco med kartoffelmos
Print Recipe
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Skotsk Højlandskød Osso Buco
  • 2 stk Fede hvidløg
  • 2 stk Skalotteøg
  • 3 stilke Bladselleri
  • 3 stk Gullerødder
  • 4 - 5 spsk Smør Ca 2 - 3 spsk. skal bruges til kartoffelmos
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dl Hvidvin
  • 1 dåser flåede tomater
  • 4 dl kalve boullion
  • 1 stk Laurbærblade
  • 1 kvist Rosmarin
  • 1 kvist Timian
  • 1 ,5 kg Kartofler
  • Salt og peber
  • 1,5 dl Mel
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Skær ridser i kanten 3-4 steder. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Vend kødet i mel. Varm smør og olie ved god varme i en stegegryde. Brun herefter kødet i 2-3 minutter hver side. Brun 2-3 ad gangen og læg dem til side.
  2. Klargør blegselleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
  3. Varm resten af smør og olie ved god varme i gryden. Svits løg, hvidløg efterfulgt at gulerødder og blegselleri. Hæld hvidvinen over sammen med de flåede sherrytomater. Kog ind for høj varme i 8-10 minutter. Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon i gryden til det dækker. Skyl rosmarin og timian og bind en krydderbuket med laurbærbladet. Tilsæt krydderbuket. Læg låg på gryden. Skru ned til svag varme og lad retten simre i 2 timer.
  4. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør eller olie og evt. lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt og peber.
  5. Rettes kan drysses med med persille og citronskal inden servering, hvis det ønskes. Velbekomme!