er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Højlands gullaschsuppe

By | opskrifter, Småkød / Gullasch | No Comments

En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.

Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.

Højlands gullaschsuppe
Print Recipe
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne. Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Højlands gullaschsuppe
Print Recipe
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne. Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Skotsk højlandskød Brug enten vores gullasch eller småkød fra yderlår, som du selv skal skære i passende tern.
  • 6 stk Fede hvidløg
  • 3 stk Løg
  • 4 spsk Paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk Spidskommen
  • 1 - 2 stk Chili
  • 70 g koncentreret tomatpure
  • 2 dåser Hakket tomater
  • 1 liter Vand
  • 4 stk Laurbærblade
  • 2-3 stk røde peberfrugter
  • 3-4 stk gulerødder
  • 1 kg Kartofler
  • Salt og peber
  • 2 terning Oksebouillon Svarende til 1 liter vand.
  • 400 g Okse bacon af Skotsk Højlandskvæg
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Puds kødet af (sikkert ikke nødvendigt, når du har købt det hos Jysk Naturkød) Har du købt småkød af yderlår, skal du skære det i grove tern, Pil og hak løg, hvidløg og chili.
  2. Varm en god stor gryde op ( som kan tåle at komme i ovnen) og brun kødet godt af over flere gange, så det får en fin stegeskorpe.
  3. Letbrune derefter løg, hvidløg, chili og tilsæt alle krydderierne, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, oksebullion og laurbærblade. Lad det koge op, skum godt af og sæt gryden i en 150 grader varm ovn med låg på.
  4. Lad gryden stå og hygge sig i ovnen hele dagen (min. 2-3 timer) – jo længere, jo bedre.
  5. Gulerødder, kartofler og peberfrugt ordnes, skæres i grove tern. Skær også okse baconen i tern og steg den sprøde på en pande. Det hele tilsættes ca. 1 time før servering.
  6. Smag til med salt og peber og server. Server gullaschsuppen rygende varm og spis gerne et godt friskbagt brød til. Velbekomme!

Langtidsbraiseret okse pulled beef

By | Langtidsbraiseret oksebryst-pulled beef, opskrifter | No Comments

Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.

Det er så let at lave og det smager så godt. Det er en ret du skal prøve.

Langtidsbraiseret okse pulled beef
Print Recipe
Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Langtidsbraiseret okse pulled beef
Print Recipe
Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Ingredienser
  • 1,8 kilo oksetykkam / oksebov
  • 3 spsk dijonsennep
  • 2 spsk Havsalt
  • 2 spsk røget paprika
  • 1 tsk Friskkværnet peber
  • 2 fed Hvidløg
  • 5 kviste Frisk timian
  • 3 stk Laurbærblade
  • 4 spsk honning
  • 4 spsk balsamisk æbleeddike kan byttes med alm. balsamico
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Gnid oksetykkam/bov med dijonsennep og det hele. Riv eller pres hvidløget og bland det mad paprika, salt og peber og gnid det ind i kødet. Læg timian og laurbærblade i et ovnfast fad og placerer kødet ovenpå. Alt dette gøres klar aftenen inden den skal bruges.
  2. Bland honning og eddike og hæld det over kødet. Sæt kødet i en ca. 80-90 grader varm ovn i 12 timer, hvis du har god tid eller ved 110 grader i 8-9 timer, hvis det skal gå lidt hurtigere. Kødet bliver lidt mere saftigt ved de laver grader-vend kødet et par gange undervejs, men gerne flere.
  3. Lav tilbehøret til sidst sammen med kødet til sidst: Kom evt. skrællet rodfrugter og kartofler med i fadet,den sidste times tid og skru oven op på 180 grader, tag kødet ud af fadet og lad rodfrugterne bage færdig i oven.
  4. Tip: Kødet bliver helt mør og trevlet, som pulled beef. Server det møre braiserede kød, med en salat, tzatiki og godt brød.