En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
Højlands gullaschsuppe
Print Recipe
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
1,2kgSkotsk højlandskødBrug enten vores gullasch eller småkød fra yderlår, som du selv skal skære i passende tern.
6stkFede hvidløg
3stkLøg
4spskPaprika
1tskrøget paprika
1spskSpidskommen
1 - 2stkChili
70gkoncentreret tomatpure
2dåserHakket tomater
1literVand
4stkLaurbærblade
2-3stkrøde peberfrugter
3-4stkgulerødder
1 kgKartofler
Salt og peber
2terningOksebouillonSvarende til 1 liter vand.
400gOkse baconaf Skotsk Højlandskvæg
Antal personer: Personer
Instruktioner
Puds kødet af (sikkert ikke nødvendigt, når du har købt det hos Jysk Naturkød) Har du købt småkød af yderlår, skal du skære det i grove tern,
Pil og hak løg, hvidløg og chili.
Varm en god stor gryde op ( som kan tåle at komme i ovnen) og brun kødet godt af over flere gange, så det får en fin stegeskorpe.
Letbrune derefter løg, hvidløg, chili og tilsæt alle krydderierne, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, oksebullion og laurbærblade. Lad det koge op, skum godt af og sæt gryden i en 150 grader varm ovn med låg på.
Lad gryden stå og hygge sig i ovnen hele dagen (min. 2-3 timer) – jo længere, jo bedre.
Gulerødder, kartofler og peberfrugt ordnes, skæres i grove tern. Skær også okse baconen i tern og steg den sprøde på en pande. Det hele tilsættes ca. 1 time før servering.
Smag til med salt og peber og server.
Server gullaschsuppen rygende varm og spis gerne et godt friskbagt brød til.
Velbekomme!
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Print Recipe
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Antal personer
Forberedelses tid
6Personer
20minutter
Tilberedningstid
45-60minutter
Antal personer
Forberedelses tid
6Personer
20minutter
Tilberedningstid
45-60minutter
Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Print Recipe
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Antal personer
Forberedelses tid
6Personer
20minutter
Tilberedningstid
45-60minutter
Antal personer
Forberedelses tid
6Personer
20minutter
Tilberedningstid
45-60minutter
Ingredienser
1,2kiloculotte af skotsk højlands kvæg
12stk.mellemstore kartofle
1heltHvidløg
3stk.røde peberfrugter
Friskkværnet hvid peber
Havsalt
1spskolivenolie
1,5dlfløde
100gblåskimmelost
Smør
stanioltil at pakke kartofler og hvidløg ind i.
Antal personer: Personer
Instruktioner
Tænd grillen.
Skrub kartoflerne rene, skær et krys i dem og læg lidt smør og salt på kartoflerne. Pak dem ind i stanniol. Læg pakkerne mellem de glødende kul og bag dem møre i 45-60 minutter, vend dem af og til.
Del det hele hvidløg ud i fed, skal ikke skrælles, pak dem ind i stanniol og bag dem ligeledes i 45-60 minutter.
Det er nemmest at se hvordan culotten skal skæres i skiver, inden den er stegt. Sæt f.eks. en kødnål i den ende af culotten hvorfra, der skal skæres, så man skærer på tværs af kødtrådene. Fedtet ridses også i skæreretningen.
Steg culotten på grillen ca. 6-10 cm. fra gløderne og vend den jævnligt. Hvis varmen er for stærk, og culotten begynder at blive brun, flyttes grillristen højere op, er varmen derimod for svag, flyttes grillristen tættere på gløderne. Kryder culotten med salt og peber.
Bruges stegetermometer skal centrumstemperaturen være 55-60 grader for rosastegt, 60-65 grader for gennemstegt. Skal culotten f.eks. være gennemstegt tager det ca. 45 minutter. Husk at lade culotten hvile i 20 minutter før der skæres i skiver af den.
Peberfrugterne vaskes og skæres i kvarte. Fjern kernerne og pensel frugtkødet med olivenolie. De kvarte peberfrugter grilles 2-3 minutter på hver side og krydres med salt og peber.
Blåskimmelosten pureres med en ske gennem en sigte, ned i en passende skål. Så røres den lind med fløde og smages til med friskkværnet hvid peber. Server ostecremen til skiver af grillet culotte, de grillede peberfrugter samt de bagte kartofler og bagte hvidløgsfed.
Tip: Server den møre culottesteg, med en salat, tzatiki og godt brød.
Velbekomme!
For at give den bedste oplevelse bruger vi og vore partnere teknologier som cookies, der gemmer og/eller giver adgang til information. Med samtykke til anvendelse af disse teknologier får vi og vore partner mulighed for at behandle persondata såsom browseradfærd eller unikke ID på dette websted. Omvendt vil intet samtykke eller tilbagekaldt samtykke påvirke bestemte funktioner.
Klik herunder for samtykke til ovenstående eller vælge delvist samtykke. Dine valg vil kun blive anvendt på dette websted. Du kan ændre dine indstillinger når som helst, herunder også tilbagekalde dit samtykke, ved at bruge knapperne i Cookie Politikken, eller ved at klikke på 'Administrer indstillinger' knappen i bunden af skærmen.
Funktionsdygtige
Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål.Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.