er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Osso buco

By | opskrifter, Ossobuco | No Comments
Osso buco
Print Recipe
Lav kødgryden først. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Osso buco
Print Recipe
Lav kødgryden først. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Ventetid
5 timer
Ingredienser
Kødgryde
  • 4 skiver Osso Buco
  • 5 g Smør (1 tsk)
  • 300 g Cherrytomater (20 stk)
  • 80 g Bladselleri (2 stilke)
  • 260 g Gulerod (4 stk)
  • 200 g Løg (2 stk)
  • 4 fed Hvidløg
  • 5 g Oksebouillon (1 terning)
  • 1 dåse Hakkede tomater
  • 2 spsk Tomatpure (0,5 dåse)
  • 4 stk Laurbærblade
  • 3 stilke Frisk timian
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Kartoffelmos
  • 850 g Kartoffel
  • 250 g Gulerod
  • 30 g Smør (2 spsk)
  • 2 dl Mælk
  • 1 tsk Muskatnød
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
Antal personer: Personer
Instruktioner
Forberedelse
  1. Klip senerne rundt i kanten på osso buco
  2. Varm smør i en tykbundet gryde, eller på en pande og brun osso buco heri. Læg herefter osso buco stykkerne til side
  3. Skær bladselleri, gulerod, løg og hvidløg i små tern
  4. Halver tomat
Tilberedning i stegeso
  1. Læg grøntsager i en stegeso
  2. Placer kød oven på grøntsager
  3. Tilsæt dåsetomat og tomatpure
  4. Suppler med bouillon til kødet er dækket
  5. Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
  6. Sæt stegesoen i en kold ovn ved 150 grader varmluft i mindst 5 timer
Tilberedning i gryde
  1. Steg grøntsager i en gryde til løg er klare
  2. Tilsæt dåsetomat og tomatpure og lad det simre i et par minutter
  3. Tilsæt kød og suppler med bouillon til kødet er dækket
  4. Tilsæt salt, peber, laurbærblade og timiankviste
  5. Lad retten simre 2,5 time, gerne længere
Kartoffelmos
  1. Skræl kartofler og skær dem i kvarte
  2. Skræl gulerødder og halver dem
  3. Kog kartofler og gulerødder i usaltet vand til de er møre (ca 15-20 minutter)
  4. Tilsæt smør
  5. Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
  6. Smag til med salt, peber og muskatnød

Bøf stroganoff ala Jysk naturkød

By | opskrifter | No Comments

Bøf stroganoff er en gryderet hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs.

Bøf stroganoff ala Jysk naturkød
Print Recipe
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs. Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Bøf stroganoff ala Jysk naturkød
Print Recipe
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs. Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Ingredienser
Kødgryde
  • 300 g Oksesteak
  • 15 g Smør (1 spsk)
  • 600 g Peberfrugt (2 stk)
  • 500 g Champignon
  • 400 g Løg (4 stk)
  • 1 spsk Olie
  • 1 L Vand
  • 10 g Oksebouillon (2 terninger)
  • 3 stk Laurbærblade
  • 2 spsk Tomatpure (0,5 dåse)
  • 2 dl Mælk
  • 2 tsk Paprika
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
Kartoffelmos
  • 850 g Kartofler
  • 250 g Gulerod
  • 30 g Smør (2 spsk)
  • 2 dl Mælk
  • 1 tsk Muskatnød
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
Tilbehør
  • 500 g Broccoli (1 hel)
Antal personer: Personer
Instruktioner
Kødgryde
  1. Skær kød i tern
  2. Hak løg
  3. Skær peberfrugt i tern
  4. Rens champignon og skær dem i skiver
  5. Opvarm olie på en pande og brun løg her i og læg dem til side
  6. Rist champignon og læg dem sammen med løg
  7. smelt smør i en gryde og brun kød på alle sider med paprika
  8. Tilsæt tomatpure, løg, champignon, peberfrugt, laurbærblade, mælk, vand og bouillon
  9. Krydr med salt og peber og lad retten simre i 60 minutter ved middel varme
Kartoffelmos
  1. Skræl kartofler og skær dem i kvarte
  2. Skræl gulerødder og halver dem
  3. Kog kartofler og guleødder i usaltet vand til de er møre (ca. 15-20 minutter) *Kogevandet gemmes til at overhælde broccolien
  4. Mos kartofler og gulerødder
  5. Tilsæt smør
  6. Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
  7. Smag til med salt, peber og muskatnød
Tilbehør
  1. Del broccoli i mindre buketter og placer dem i et dørslag
  2. Overhæld broccoli med kogevand fra grøntsager

Højlands Osso Buco med kartoffelmos

By | opskrifter, Ossobuco | No Comments

En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.

Højlands Osso Buco med kartoffelmos
Print Recipe
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Højlands Osso Buco med kartoffelmos
Print Recipe
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Skotsk Højlandskød Osso Buco
  • 2 stk Fede hvidløg
  • 2 stk Skalotteøg
  • 3 stilke Bladselleri
  • 3 stk Gullerødder
  • 4 - 5 spsk Smør Ca 2 - 3 spsk. skal bruges til kartoffelmos
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dl Hvidvin
  • 1 dåser flåede tomater
  • 4 dl kalve boullion
  • 1 stk Laurbærblade
  • 1 kvist Rosmarin
  • 1 kvist Timian
  • 1 ,5 kg Kartofler
  • Salt og peber
  • 1,5 dl Mel
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Skær ridser i kanten 3-4 steder. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Vend kødet i mel. Varm smør og olie ved god varme i en stegegryde. Brun herefter kødet i 2-3 minutter hver side. Brun 2-3 ad gangen og læg dem til side.
  2. Klargør blegselleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
  3. Varm resten af smør og olie ved god varme i gryden. Svits løg, hvidløg efterfulgt at gulerødder og blegselleri. Hæld hvidvinen over sammen med de flåede sherrytomater. Kog ind for høj varme i 8-10 minutter. Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon i gryden til det dækker. Skyl rosmarin og timian og bind en krydderbuket med laurbærbladet. Tilsæt krydderbuket. Læg låg på gryden. Skru ned til svag varme og lad retten simre i 2 timer.
  4. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør eller olie og evt. lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt og peber.
  5. Rettes kan drysses med med persille og citronskal inden servering, hvis det ønskes. Velbekomme!

Højlands gullaschsuppe

By | opskrifter, Småkød / Gullasch | No Comments

En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.

Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.

Højlands gullaschsuppe
Print Recipe
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne. Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Højlands gullaschsuppe
Print Recipe
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne. Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Skotsk højlandskød Brug enten vores gullasch eller småkød fra yderlår, som du selv skal skære i passende tern.
  • 6 stk Fede hvidløg
  • 3 stk Løg
  • 4 spsk Paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk Spidskommen
  • 1 - 2 stk Chili
  • 70 g koncentreret tomatpure
  • 2 dåser Hakket tomater
  • 1 liter Vand
  • 4 stk Laurbærblade
  • 2-3 stk røde peberfrugter
  • 3-4 stk gulerødder
  • 1 kg Kartofler
  • Salt og peber
  • 2 terning Oksebouillon Svarende til 1 liter vand.
  • 400 g Okse bacon af Skotsk Højlandskvæg
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Puds kødet af (sikkert ikke nødvendigt, når du har købt det hos Jysk Naturkød) Har du købt småkød af yderlår, skal du skære det i grove tern, Pil og hak løg, hvidløg og chili.
  2. Varm en god stor gryde op ( som kan tåle at komme i ovnen) og brun kødet godt af over flere gange, så det får en fin stegeskorpe.
  3. Letbrune derefter løg, hvidløg, chili og tilsæt alle krydderierne, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, oksebullion og laurbærblade. Lad det koge op, skum godt af og sæt gryden i en 150 grader varm ovn med låg på.
  4. Lad gryden stå og hygge sig i ovnen hele dagen (min. 2-3 timer) – jo længere, jo bedre.
  5. Gulerødder, kartofler og peberfrugt ordnes, skæres i grove tern. Skær også okse baconen i tern og steg den sprøde på en pande. Det hele tilsættes ca. 1 time før servering.
  6. Smag til med salt og peber og server. Server gullaschsuppen rygende varm og spis gerne et godt friskbagt brød til. Velbekomme!

Langtidsbraiseret okse pulled beef

By | Langtidsbraiseret oksebryst-pulled beef, opskrifter | No Comments

Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.

Det er så let at lave og det smager så godt. Det er en ret du skal prøve.

Langtidsbraiseret okse pulled beef
Print Recipe
Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Langtidsbraiseret okse pulled beef
Print Recipe
Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Ingredienser
  • 1,8 kilo oksetykkam / oksebov
  • 3 spsk dijonsennep
  • 2 spsk Havsalt
  • 2 spsk røget paprika
  • 1 tsk Friskkværnet peber
  • 2 fed Hvidløg
  • 5 kviste Frisk timian
  • 3 stk Laurbærblade
  • 4 spsk honning
  • 4 spsk balsamisk æbleeddike kan byttes med alm. balsamico
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Gnid oksetykkam/bov med dijonsennep og det hele. Riv eller pres hvidløget og bland det mad paprika, salt og peber og gnid det ind i kødet. Læg timian og laurbærblade i et ovnfast fad og placerer kødet ovenpå. Alt dette gøres klar aftenen inden den skal bruges.
  2. Bland honning og eddike og hæld det over kødet. Sæt kødet i en ca. 80-90 grader varm ovn i 12 timer, hvis du har god tid eller ved 110 grader i 8-9 timer, hvis det skal gå lidt hurtigere. Kødet bliver lidt mere saftigt ved de laver grader-vend kødet et par gange undervejs, men gerne flere.
  3. Lav tilbehøret til sidst sammen med kødet til sidst: Kom evt. skrællet rodfrugter og kartofler med i fadet,den sidste times tid og skru oven op på 180 grader, tag kødet ud af fadet og lad rodfrugterne bage færdig i oven.
  4. Tip: Kødet bliver helt mør og trevlet, som pulled beef. Server det møre braiserede kød, med en salat, tzatiki og godt brød.

Oksetunge med aspargessalat

By | Oksetunge, opskrifter | No Comments

Prøv denne lækre opskrift på oksetunge fra Skotsk Højlandskvæg.

I skal være opmærksomme på at opskriften er skrevet således, at retten kan serveres enten kold og på et godt stykke rugbrød eller som steg oksetunge med små kartofler.

Oksetunge med aspargessalat
Print Recipe
Prøv denne lækre opskrift på oksetunge fra Skotsk Højlandskvæg
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 timer 1 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 timer 1 timer
Oksetunge med aspargessalat
Print Recipe
Prøv denne lækre opskrift på oksetunge fra Skotsk Højlandskvæg
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 timer 1 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 timer 1 timer
Ingredienser
Kogt oksetunge
  • 1 stk Oksetunge fra Skotsk Højlandskvæg omkring 1 kg.
  • 1 stk Gullerod
  • 1 stk Løg
  • 1 stk Blagselleri
  • 2 stk Fede hvidløg
  • 1 hel Nellike
  • 1 kvist Timian
  • 1 stk Laurbærblade
  • 5-6 stk Persillestilke
  • 10 skt Pebekorn
  • Fint salt
Lun aspargessalat og små kartofler
  • 400-500 g. Hvide asparges
  • 400-500 g. Grønne asparges
  • 1 bdt. Kørvl Bladpersille kan også bruges.
  • 1 bdt. Purløg Stort bundt.
  • 3 - 4 dl. Suppe fra da du kogte oksetungen
  • 0,5 spsk. Sherryeddike
  • ca. 40 g. Smør Koldt og i små klumper
  • Salt og peber
  • 2 kg Små kartofler Skal koges som du plejer - Er der mulighed for nye kartofler, er det at foretrække.
Stegt oksetunge
  • 12 - 16 Tykke skiver Oksetunge
  • 1 stk. Æg
  • Rasp
  • Salt og peber
  • Vindruekerne olie og smør til stegning
Antal personer: Personer
Instruktioner
Kogt oksetunge
  1. Stik nelliken i løget. Bind persille, timian og laurbærblad til en krydderbuket.
  2. Læg tungen i en gryde og hæld koldt vand ved, til det står to-tre cm over tungen. Sæt gryden over og bring vandet i kog. Skru helt ned og skum meget grundigt. Læg grøntsagerne og krydderbuket ved. Tilsæt peberkorn og 1½-2 spsk. salt. Læg låg på gryden og bring den i kog igen. Lad tungen koge ganske blidt i 1½-2 timer, eller til den er meget mør. Tjek vandet for saltsmag efter ca. ½ times kogning - se tip . Skum flere gange undervejs. Tip: tungen skal koges med en del salt. Hvor meget finder du ud af ved at smage på kogevandet efter 30-40 minutter. Hvis det på det tidspunkt slet ikke smager salt, tilsætter du ca. ½ spsk. salt, som tungen så koger med resten af tiden.
  3. Si suppen og lad tunge og suppe svale af hver for sig, før tungen lægges tilbage i suppen og stilles i køleskab. Kogt oksetunge kan serveres både varmt eller koldt.
  4. Klargøring af kogte tunge: Træk skindet af tungen, begynd med at skære et lille snit skråt ind under skindet på undersiden af tungen og træk så i den løsnede snip. Træk forsigtigt, det kommer sikkert ikke af i ét stykke, men stykke for stykke. Trim derefter fedt og »trevler« af ved tungeroden og træk det lille tungeben samme sted ud, hvis det ikke allerede er gjort hos slagteren. En friskkogt tunge med siet suppe kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet.
Lun aspargessalat og små kartofler
  1. Sæt de små kartofler over at koge, så de er klar til at severe sammen med aspargesene og de steget oksetunger. Gør aspargesene i stand: Skær enderne af begge slags og stil dem i koldt vand med hovederne nedad i ca. 10 minutter, så sand og jord løsnes og skylles af. Skræl de hvide omhyggeligt fra hovederne og ned og skræl de nederste 10 cm af stilken på de grønne. Skyl og tør kørvel og purløg. Snit begge dele fint.
  2. Skær aspargesene i små stykker. Bring tungesuppen i kog i en lav bredbundet gryde. Kom aspargesene i og kog dem, til de er knapt møre (1½ -3 minutter alt efter tykkelsen). Tag aspargesene op med en hulske kom dem i en skål. Kog hurtigt (kraftig varme) suppen ind til godt 1 dl.
  3. Tilsæt sherryeddike lad det koge sammen et minus tid og pisk så smørret i. Smag til (forsigtig med saltet, for tungesuppe er salt) og kom aspargesene tilbage i gryden sammen med krydderurterne. Vend det hurtigt rundt og lad det varme et halvt minuts tid. Server aspargessalaten med det samme til den stegte tunge.
Stegt oksetunge
  1. Skær tungen i tykke skiver (ca. 1½ cm). Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Hæld raspen i en anden dyb tallerken og krydr den (rundhåndet) med salt og peber. Vend først tungeskiverne i æg og derefter i rasp. Kom olie og smør på en stor stegepande, lad smørret bruse af, skru ned, læg skiverne på og lad dem stege gyldenbrune på begge sider. Server dem med aspargessalaten og nye kartofler.
Andre serverings forslag
  1. Skal retten serveres til frokost, kan oksetungen serveres kold (ikke stegt) på et stykke godt rugbrød, men den lune aspargessalat oven på. Velbekomme!!