er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Bøf stroganoff ala Jysk naturkød

By | opskrifter | No Comments

Bøf stroganoff er en gryderet hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs.

Bøf stroganoff ala Jysk naturkød
Print Recipe
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs. Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Bøf stroganoff ala Jysk naturkød
Print Recipe
Bøf stroganoff er en gryderet, hvor oksekød og champignon serveres i en velsmagende sovs. Begynd med at lave kødgryden. Når der er 30 minutter tilbage af simretiden laves kartoffelmos. Mens kartoffelmos laves overhældes broccoli med vand.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 15 minutter
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 60 minutter
Ingredienser
Kødgryde
  • 300 g Oksesteak
  • 15 g Smør (1 spsk)
  • 600 g Peberfrugt (2 stk)
  • 500 g Champignon
  • 400 g Løg (4 stk)
  • 1 spsk Olie
  • 1 L Vand
  • 10 g Oksebouillon (2 terninger)
  • 3 stk Laurbærblade
  • 2 spsk Tomatpure (0,5 dåse)
  • 2 dl Mælk
  • 2 tsk Paprika
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
Kartoffelmos
  • 850 g Kartofler
  • 250 g Gulerod
  • 30 g Smør (2 spsk)
  • 2 dl Mælk
  • 1 tsk Muskatnød
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
Tilbehør
  • 500 g Broccoli (1 hel)
Antal personer: Personer
Instruktioner
Kødgryde
  1. Skær kød i tern
  2. Hak løg
  3. Skær peberfrugt i tern
  4. Rens champignon og skær dem i skiver
  5. Opvarm olie på en pande og brun løg her i og læg dem til side
  6. Rist champignon og læg dem sammen med løg
  7. smelt smør i en gryde og brun kød på alle sider med paprika
  8. Tilsæt tomatpure, løg, champignon, peberfrugt, laurbærblade, mælk, vand og bouillon
  9. Krydr med salt og peber og lad retten simre i 60 minutter ved middel varme
Kartoffelmos
  1. Skræl kartofler og skær dem i kvarte
  2. Skræl gulerødder og halver dem
  3. Kog kartofler og guleødder i usaltet vand til de er møre (ca. 15-20 minutter) *Kogevandet gemmes til at overhælde broccolien
  4. Mos kartofler og gulerødder
  5. Tilsæt smør
  6. Tilsæt mælk indtil mosen er cremet
  7. Smag til med salt, peber og muskatnød
Tilbehør
  1. Del broccoli i mindre buketter og placer dem i et dørslag
  2. Overhæld broccoli med kogevand fra grøntsager

Braiseret lammehals

By | opskrifter | No Comments

Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur.

Braiseret lammehals
Print Recipe
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur. Langtidsstegt lammehals er en skøn efterårs- og vinterret, der er let at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Braiseret lammehals
Print Recipe
Lammehals er en udsøgt delikatesse, som ikke mange kender til at spise, men det er utroligt fint kød, der bliver trevlet, når det steges i længere tid ved lav temperatur. Langtidsstegt lammehals er en skøn efterårs- og vinterret, der er let at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1,5 time 1 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Lammehals
  • 1/2 tsk Rosmarin
  • Salt og peber
  • Stegemargarine
  • 6 stk Enebær
  • 4 dl Rødvin Der kan også bruges en okse/kalvebouillon
  • 1,5 dl Mel Skal bruges til meljævning
  • 1 ,5 kg Kartofler Brug bagekartofler eller andre som er egne til kartoffelmos
  • 3 - 3 spsk Smør Skal bruges til kartoffelmos
  • 1 dl Mælk
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Brun kødet i margarine i en gryde. Vend og drej stykkerne, så de bliver ens brune på alle sider. Drys med salt, peber, rosmarin og knust enebær.
  2. Hæld rødvinen ved og lad retten småsnurre under låg og ved ikke for stærk varme, til kødet er mørt, ca. 45 min- til 1 time.
  3. Tag kødet op, og hold det varmt. Lad skyen koge ind eller tilsæt mere bouillon eller rødvin, alt efter hvor meget sauce der ønskes. Tilsæt meljævning, kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
  4. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt ( ca. 15 - 20 min.). Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør og lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt.
  5. Rettes kan servers med enten en grønt salat eller årstiderne rodfrugter, som er kogt eller bagt i ovnen.

Højlands Osso Buco med kartoffelmos

By | opskrifter, Ossobuco | No Comments

En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.

Højlands Osso Buco med kartoffelmos
Print Recipe
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Højlands Osso Buco med kartoffelmos
Print Recipe
En virkelig lækker Osso Buco med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Osso Buco er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
4 Personer 45 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 time ca. 2 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Skotsk Højlandskød Osso Buco
  • 2 stk Fede hvidløg
  • 2 stk Skalotteøg
  • 3 stilke Bladselleri
  • 3 stk Gullerødder
  • 4 - 5 spsk Smør Ca 2 - 3 spsk. skal bruges til kartoffelmos
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dl Hvidvin
  • 1 dåser flåede tomater
  • 4 dl kalve boullion
  • 1 stk Laurbærblade
  • 1 kvist Rosmarin
  • 1 kvist Timian
  • 1 ,5 kg Kartofler
  • Salt og peber
  • 1,5 dl Mel
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Skær ridser i kanten 3-4 steder. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Vend kødet i mel. Varm smør og olie ved god varme i en stegegryde. Brun herefter kødet i 2-3 minutter hver side. Brun 2-3 ad gangen og læg dem til side.
  2. Klargør blegselleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
  3. Varm resten af smør og olie ved god varme i gryden. Svits løg, hvidløg efterfulgt at gulerødder og blegselleri. Hæld hvidvinen over sammen med de flåede sherrytomater. Kog ind for høj varme i 8-10 minutter. Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon i gryden til det dækker. Skyl rosmarin og timian og bind en krydderbuket med laurbærbladet. Tilsæt krydderbuket. Læg låg på gryden. Skru ned til svag varme og lad retten simre i 2 timer.
  4. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør eller olie og evt. lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt og peber.
  5. Rettes kan drysses med med persille og citronskal inden servering, hvis det ønskes. Velbekomme!

Højlands gullaschsuppe

By | opskrifter, Småkød / Gullasch | No Comments

En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterårs- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne.

Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.

Højlands gullaschsuppe
Print Recipe
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne. Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Højlands gullaschsuppe
Print Recipe
En virkelig lækker gullaschsuppe med kød fra Skotsk Højlandskvæg. Gullaschsuppen er en fantastisk efterår- og vinter ret, som smager fantastisk og giver varmen helt ned i tæerne. Husk at gullaschsuppen bliver kun bedre af at stå i køleskabet til dagen efter. Derudover er det også en skøn og nem ret at have liggende i fryseren.
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
8 Personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
2 - 3 time ca. 2 timer
Ingredienser
  • 1,2 kg Skotsk højlandskød Brug enten vores gullasch eller småkød fra yderlår, som du selv skal skære i passende tern.
  • 6 stk Fede hvidløg
  • 3 stk Løg
  • 4 spsk Paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk Spidskommen
  • 1 - 2 stk Chili
  • 70 g koncentreret tomatpure
  • 2 dåser Hakket tomater
  • 1 liter Vand
  • 4 stk Laurbærblade
  • 2-3 stk røde peberfrugter
  • 3-4 stk gulerødder
  • 1 kg Kartofler
  • Salt og peber
  • 2 terning Oksebouillon Svarende til 1 liter vand.
  • 400 g Okse bacon af Skotsk Højlandskvæg
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Puds kødet af (sikkert ikke nødvendigt, når du har købt det hos Jysk Naturkød) Har du købt småkød af yderlår, skal du skære det i grove tern, Pil og hak løg, hvidløg og chili.
  2. Varm en god stor gryde op ( som kan tåle at komme i ovnen) og brun kødet godt af over flere gange, så det får en fin stegeskorpe.
  3. Letbrune derefter løg, hvidløg, chili og tilsæt alle krydderierne, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, oksebullion og laurbærblade. Lad det koge op, skum godt af og sæt gryden i en 150 grader varm ovn med låg på.
  4. Lad gryden stå og hygge sig i ovnen hele dagen (min. 2-3 timer) – jo længere, jo bedre.
  5. Gulerødder, kartofler og peberfrugt ordnes, skæres i grove tern. Skær også okse baconen i tern og steg den sprøde på en pande. Det hele tilsættes ca. 1 time før servering.
  6. Smag til med salt og peber og server. Server gullaschsuppen rygende varm og spis gerne et godt friskbagt brød til. Velbekomme!