er blevet tilføjet kurven.

Kurv

Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme

By | Culotte, opskrifter | No Comments

Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme

Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Print Recipe
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Print Recipe
Sådan laver du en lækker grillet culotte med bagte kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 20 minutter
Tilberedningstid
45-60 minutter
Ingredienser
  • 1,2 kilo culotte af skotsk højlands kvæg
  • 12 stk. mellemstore kartofle
  • 1 helt Hvidløg
  • 3 stk. røde peberfrugter
  • Friskkværnet hvid peber
  • Havsalt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1,5 dl fløde
  • 100 g blåskimmelost
  • Smør
  • staniol til at pakke kartofler og hvidløg ind i.
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Tænd grillen. Skrub kartoflerne rene, skær et krys i dem og læg lidt smør og salt på kartoflerne. Pak dem ind i stanniol. Læg pakkerne mellem de glødende kul og bag dem møre i 45-60 minutter, vend dem af og til.
  2. Del det hele hvidløg ud i fed, skal ikke skrælles, pak dem ind i stanniol og bag dem ligeledes i 45-60 minutter.
  3. Det er nemmest at se hvordan culotten skal skæres i skiver, inden den er stegt. Sæt f.eks. en kødnål i den ende af culotten hvorfra, der skal skæres, så man skærer på tværs af kødtrådene. Fedtet ridses også i skæreretningen. Steg culotten på grillen ca. 6-10 cm. fra gløderne og vend den jævnligt. Hvis varmen er for stærk, og culotten begynder at blive brun, flyttes grillristen højere op, er varmen derimod for svag, flyttes grillristen tættere på gløderne. Kryder culotten med salt og peber. Bruges stegetermometer skal centrumstemperaturen være 55-60 grader for rosastegt, 60-65 grader for gennemstegt. Skal culotten f.eks. være gennemstegt tager det ca. 45 minutter. Husk at lade culotten hvile i 20 minutter før der skæres i skiver af den.
  4. Peberfrugterne vaskes og skæres i kvarte. Fjern kernerne og pensel frugtkødet med olivenolie. De kvarte peberfrugter grilles 2-3 minutter på hver side og krydres med salt og peber.
  5. Blåskimmelosten pureres med en ske gennem en sigte, ned i en passende skål. Så røres den lind med fløde og smages til med friskkværnet hvid peber. Server ostecremen til skiver af grillet culotte, de grillede peberfrugter samt de bagte kartofler og bagte hvidløgsfed.
  6. Tip: Server den møre culottesteg, med en salat, tzatiki og godt brød. Velbekomme!

Langtidsbraiseret okse pulled beef

By | Langtidsbraiseret oksebryst-pulled beef, opskrifter | No Comments

Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.

Det er så let at lave og det smager så godt. Det er en ret du skal prøve.

Langtidsbraiseret okse pulled beef
Print Recipe
Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Langtidsbraiseret okse pulled beef
Print Recipe
Sådan laver du en lækker langtidsbraiseret okse pulled beef.
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 Personer 25 minutter
Tilberedningstid
12 timer
Ingredienser
  • 1,8 kilo oksetykkam / oksebov
  • 3 spsk dijonsennep
  • 2 spsk Havsalt
  • 2 spsk røget paprika
  • 1 tsk Friskkværnet peber
  • 2 fed Hvidløg
  • 5 kviste Frisk timian
  • 3 stk Laurbærblade
  • 4 spsk honning
  • 4 spsk balsamisk æbleeddike kan byttes med alm. balsamico
Antal personer: Personer
Instruktioner
  1. Gnid oksetykkam/bov med dijonsennep og det hele. Riv eller pres hvidløget og bland det mad paprika, salt og peber og gnid det ind i kødet. Læg timian og laurbærblade i et ovnfast fad og placerer kødet ovenpå. Alt dette gøres klar aftenen inden den skal bruges.
  2. Bland honning og eddike og hæld det over kødet. Sæt kødet i en ca. 80-90 grader varm ovn i 12 timer, hvis du har god tid eller ved 110 grader i 8-9 timer, hvis det skal gå lidt hurtigere. Kødet bliver lidt mere saftigt ved de laver grader-vend kødet et par gange undervejs, men gerne flere.
  3. Lav tilbehøret til sidst sammen med kødet til sidst: Kom evt. skrællet rodfrugter og kartofler med i fadet,den sidste times tid og skru oven op på 180 grader, tag kødet ud af fadet og lad rodfrugterne bage færdig i oven.
  4. Tip: Kødet bliver helt mør og trevlet, som pulled beef. Server det møre braiserede kød, med en salat, tzatiki og godt brød.